Societat divendres 28 gener 2011 Autor: editor

Olius atura l'obra de la canonada d'abastament d'aigua de la Llosa del Cavall


<< Tornar     

Els municipis d'Olius i Lladurs s'oposen al traçat projectat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que ha de servir per proveir d'aigua el Solsonès i les comarques de l'Anoia i el Bages.

Finca d'Olius on havien començat els treballs
Finca d'Olius on havien començat els treballs

L'Ajuntament d'Olius (Solsonès) ha impedit que els operaris que executen l'obra de la canonada d'abastament d'aigua de la Llosa del Cavall treballin al municipi. El passat divendres, 21, les màquines ja no van entrar a la finca on, des de dimecres, estaven realitzant moviments de terres. L'alcalde, Ramon Sala, ha explicat a l'ACN que l'empresa encarregada de l'execució de les obres 'no havia demanat el permí­s corresponent a l'Ajuntament'. Per això, quan dimecres es va assabentar de la presència de les màquines, Sala va trucar els Mossos d'Esquadra, que van aturar les obres mitjançant un decret d'alcaldia. Ara, l'empresa encarregada dels treballs ha denunciat l'alcalde per amenaces.

Els municipis d'Olius i Lladurs s'oposen al traçat projectat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que ha de servir per proveir d'aigua el Solsonès i les comarques de l'Anoia i el Bages i demanen una modificació del tram que suposa el 5% de la longitud del tub.


Segons Ramon Sala, alcalde d'Olius, el traçat que proposa l'ACA té tres problemes importants: el cost ecològic, la despesa econòmica i el fet que, tot i que l'obra ha estat projectada per l'ACA, és el Ministeri de Medi Ambient, a través de l'empresa pública Acuamed, qui executa les obres. Segons l'alcalde, 'és complicat demanar responsabilitats a ningú perquè asseguren que no tenen poder de decisió i tots es passen la pilota calenta'. Sala ha afegit que 'se n'aprofiten perquè Olius és un poble petit'.

Pel que fa al cost ecològic, Sala apunta que el traçat de la canonada passa per espais d'important valor, i posa d'exemple el cas d'una roureda centenària. Per això, els dos municipis que s'oposen al traçat proposen dos recorreguts alternatius: l'un ressegueix la carretera de la Llosa i l'altre segueix el marge del riu Cardener. Sala ha explicat que aquests dos traçats suposarien menys impacte ambiental i abaratirien el cost econòmic de les obres.

L'alcalde d'Olius confia que el nou Govern pugui solucionar el conflicte i repensi el traçat de la infraestructura. El batlle assegura que Olius ha guanyat la 'primera batalla' perquè han aconseguit aturar les obres. Però afirma que continuarà 'lluitant'. De moment, un vigilant controla que les màquines no tornin a entrar a la finca sense permí­s.

Ramon Sala, alcalde d'Olius - Olius
Ramon Sala, alcalde d'Olius


Font: ACN Etiquetes: olius paralització obres abastament aigua llosa del cavall ACA solsonès bages

Lectures: 842 Darrera: 11.08.2022

Ho vols compartir?


dissabte 13 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator