Societat divendres, 6 de Maig de 2011 Autor: editor

Vist per sentència el judici per la mort d'Anna Garrofé


<< Tornar     

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat Francesc Torrens, el seu home, veí­ de Torà, que la va matar d'un tret al cap

Cartell contra la violència de gènere
Cartell contra la violència de gènere

El jurat popular ha declarat aquest dijous a la nit, per unanimitat, culpable dels delictes d'assassinat i tinença il·lí­cita d'armes el veí­ de Torà acusat de matar d'un tret al cap la seva dona el desembre del 2008. El veredicte, emès per unanimitat de tots els membres del jurat després de sis hores de deliberacions, assenyala que l'acusat va matar a la que era la seva dona, Anna Garrofé, de 48 anys, "de manera intencionada, per sorpresa i aprofitant-se de que es trobava indefensa ". Assenyala, però, que el dia del crim Torrens tenia lleument afectades les seves capacitats cognitives, encara que això no li impedia discernir sobre la gravetat de l'acte comès.

Després de la lectura del veredicte, el fiscal del cas va rebaixar un any la pena sol.licitada inicialment, quedant finalment en 17 anys per assassinat i un any i nou mesos per tinença il.lí­cita d'armes. L'advocat de l'Estat va demanar la mateixa condemna, mentre que les acusacions particulars exercides per la filla, la germana i els pares de la ví­ctima reclamen 23 anys i una indemnització d'entre 300.000 i 400.000 euros. La defensa, un màxim de 5 anys per homicidi. L'Audiència de Lleida dictarà en breu la sentència definitiva que, llevat sorpreses, es convertirà en una condemna per assassinat amb traïdoria, ajustada a la petició del fiscal.

El judici va començar dimarts i no ha estat fins passades les onze de la nit d'aquest dijous que el jurat ha emès el seu veredicte. Entremig han declarat nombrosos testimonis, pèrits, agents dels Mossos d'Esquadra i la filla del matrimoni, que va assegurar que el seu pare era gelós, masclista i que maltractava 'molt' psicològicament la seva mare i que aquest li va confessar, en l'unica visita a la presó, que havia mort la seva mare 'perquè ho havia de fer'.

Francesc Torrens, de 54 anys, ha explicat en el judici que no sap perquè li va disparar i que 'no podia suportar' que la dona se'n volgués separar i ha dit que estava deprimit.També va reconéixer que estava trist des que va descobrir unes fotografies on ella es besava amb un altre home. Mentre la seva dona dormia estirada al sofà, va decidir disparar-se al cap. 'Vaig tancar els ulls i vaig sentir un tret però vaig veure que l'havia disparada a ella. No sé perquè ho vaig fer'.
El dia dels fets, el 18 de desembre del 2008, Torrens va agafar una pistola i va disparar al cap a la seva dona mentre dormia al sofà de casa seva. Tot seguit va alertar la dona de fer feines del que havia fet i li va demanar que truqués a la policia. Segons fonts policials, minuts després d'haver comès el crim, l'acusat va declarar a un veí­, mosso d'esquadra, que li havia disparat i que ara ja no el deixaria.

Aquesta és l'última ví­ctima mortal de violència de gènere a la demarcació de Lleida.

Francesc Torrens en la seva declaració al judici -
Francesc Torrens en la seva declaració al judici
El Francesc i l'Anna en una revetlla a la plaça del Vall - Torà
El Francesc i l'Anna en una revetlla a la plaça del Vall
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: judici assassinat violència de gènere jurat popular

Ho vols compartir?