Societat dimarts 21 juny 2011 Autor: editor

Roben la campana de l'església de Granollers de Segarra


<< Tornar     

La campana de coure, d'uns 50 quilos, ha desaparegut aquest cap de setmana

església de Sant Jaume de Granollers de Segarra
església de Sant Jaume de Granollers de Segarra Foto: eduard ribera

L'ajuntament del municipi lleidatà de Torrefeta i Florejacs ha denunciat aquest dilluns el robatori d'una campana de coure de 50 quilos de pes pertanyent a l'església romànica de Sant Jaume, del nucli agregat de Granollers de Segarra.

Segons ha explicat a l'agència Efe l'alcalde de Torrefeta, Narcí­s Cisquella, el robatori s'ha produït durant aquest cap de setmana i ja s'ha denunciat als mossos d'esquadra. El dijous i el divendres de la setmana anterior ja hi va haver dos furts al poble, en una casa i un magatzem.

Segons l'edil, tot apunta que els lladres van pujar a la teulada d'aquesta petita església romànica després d'enfilar-se pel mur del cementiri contigu.

Cisquella subratlla que l'esmentada campana té un gran valor econòmic, ja que és de coure, i va ser fosa fa més de cent anys a Calaf.

L'església de Sant Jaume de Granollers de Segarra data dels segles XIII-XIV i és d'estil Romànic de transició al gòtic. Entre els segles XVIII-XIX es realitzà una ampliació consistent en substituir l'absis per una estructura quadrada. Cap a final del segle XX s'ensorra aquesta estructura quadrada, i es restaurà posteriorment.Etiquetes: robatoris coure església torrefeta i florejacs

Ho vols compartir?