Societat dimarts, 21 de Juny de 2011 Autor: editor

Elaboren un nou producte làctic amb quèfir, mel i llavors


<< Tornar     

El projecte Kiff, presentat per tres alumnes de la Universitat de Lleida, ha guanyat el tercer premi dels í‰coTrophélia 2011

D'esquerra a dreta, Laura Rubió, Xavier Gallart, Aida Serra i Alba Barbero.
D'esquerra a dreta, Laura Rubió, Xavier Gallart, Aida Serra i Alba Barbero. Foto: universistat de Lleida

Laura Rubió, Aida Serra i Alba Barbero, tres estudiants del Màster en Innovació en Sistemes de Producció Agroalimentària i de la Llicenciatura en Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida i un estudiant de Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya, Xavier Gallart, han dissenyat un nou producte làctic ric en fibra a base de quefir, mel i llavors garrapinyades de lli, sèsam, carabassa i gira-sol.

€¨€¨Sota el nom 'Kiff', el projecte pretén combinar textures i aromes diferents, tot barrejant els sabors tradicionals amb l'aspecte funcional i saludable de l'aliment. Amb el procés de fermentació que s'aplica al producte, es potencien els seus beneficis per a la salut, a través de les accions probiòtiques i prebiòtiques.€¨€¨ Els grans de quèfir transformen la llet en un aliment molt més digestiu i saludable.

Un dels punts que s'han tingut en compte en el desenvolupament del producte és el respecte pel medi ambient aplicant un procés tecnològic de residus zero. El seu envàs és de plàstic sostenible fabricat a través de fonts alternatives al petroli com són l'etanol de canya de sucre o el midó de patata.

€¨€¨El producte, que es presenta sota l'eslògan Kiff: Un beso de kéfir, ha guanyat el tercer premi de l'edició 2011 d'í‰coTrophélia, celebrada recentment a València. Aquests guardons, dirigits a l'estudiantat universitari, valoren el caràcter innovador dels aliments que es presenten a la vegada que també incideixen en els aspectes mediambientals del seu procés d'elaboració. Els premis estan promoguts per la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació amb la col·laboració del Ministeri de Ciència i Innovació i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí­.Etiquetes: innovació alimentació premis universitat de lleida

Ho vols compartir?