Societat dimecres, 6 de Juliol de 2011 Autor: editor

Perilla l'etiquetatge de productes només en català


<< Tornar     

El Parlament Europeu ha deixat la porta oberta aquest dimecres perquè l'Estat espanyol pugui impedir, si ho vol, l'etiquetatge només en català.

Ampolla d'oli etiquetada només en català
Ampolla d'oli etiquetada només en català

La nova normativa europea de l'etiquetatge aprovada avui, per 606 vots a favor, 48 en contra i 26 abstencions, permet que els estats membres puguin obligar a que tots els productes estiguin etiquetats almenys en una de les llengües oficials de la Unió Europa -entre les que no hi ha la catalana.

La mesura, segons una explicació que la UE va enviar per correu electrònic a l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa, implica que 'si un Estat Membre fa ús de l'article 15.2 i requereix l'ús d'una llengua oficial de la UE en les etiquetes, l'ús exclusiu d'una altra llengua no seria posible'.

Els eurodiputats del PSC, PP i ICV han votat a favor de la nova normativa. L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha estat l'únic que hi ha votat en contra, mentre que el representant d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha abstingut. Tremosa, que ha trencat la disciplina de vot del grup liberal i ha votat en contra, ho ha fet per 'coherència' en la defensa del català, segons fonts properes al polí­tic.Etiquetes: parlament europeu etiquetatge català

Ho vols compartir?