Societat dimecres, 17 de Agost de 2011 Autor: editor

Alt risc d'incendis


<< Tornar     

Protecció Civil demana extremar les precaucions durant els propers set dies

Protecció Civil demana extremar les precaucions durant els propers set dies
Protecció Civil demana extremar les precaucions durant els propers set dies

La Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta i Urgell són les dotze comarques que des d'aquest dimecres pateixen un risc d'incendi més elevat a causa de les altes temperatures i les humitats baixes d'aquests propers dies. Unes nou comarques més, també de ponent i el terç sud del paí­s poden quedar afectades en alguna part del seu territori per aquest risc d'incendi que augmentarà progressivament a les zones més llunyanes al litoral. Per aquest motiu, Protecció Civil ha anul·lat qualsevol autorització d'activitats amb risc d'incendi i demana extremar les precaucions i la vigilància les zones indicades.

Les comarques de la Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta i Urgell són les zones de Catalunya en què des d'aquest dimecres i fins el proper dia 23 d'agost pateixen un risc d'incendis més elevat. També poden quedar afectades en alguna part del seu territori les següents comarques: l'Alt Camp, l'Alt Urgell, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Solsonès.

La Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat ha emès un informe que així­ ho indica mentre que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat una pre-alerta del Pla Infocat. El risc afecta principalment ponent i el terç sud del paí­s, i que s'allargarà els propers dies i sobretot de cara al cap de setmana segons les previsions meteorològiques, que indiquen una baixada de les humitats i per tant, un progressiu increment del perill d'incendi forestal en les zones més allunyades de la costa.

Protecció Civil demana extremar les precaucions i la vigilància en aquestes zones així­ com recorda que les autoritzacions per activitats amb risc d'incendi forestal queden anul·lades.Font: ACN Etiquetes: incendis prevenció mesures

Ho vols compartir?