Societat divendres 2 setembre 2011 Autor: Xavi Santesmasses

Torà, Biosca i Sanaüja exigeixen mesures al Govern per l'escassetat d'aigua


<< Tornar     

El motiu són les despeses que els ocasiona transportar-la en camions cisterna

Un camió cisterna ompliint un dels dipòsits d'aigua de Torà aquest estiu
Un camió cisterna ompliint un dels dipòsits d'aigua de Torà aquest estiu

Torà, Biosca i Sanaüja exigeixen al Govern mesures urgents davant de l'escassetat d'aigua. Torà està envoltada per tres conduccions per a proveïment d'aigua. Pobles veïns com la Molsosa se'n subministren de la Llosa; Massoteres, de la vall de Sió i, finalment, Ribelles, de l'aigua del Mig Segre. No obstant, Torà i altres poblacions del Llobregós com Biosca i Sanaüja només poden proveir-se aigua de pous i amb camions cisterna. Segons l'alcaldessa, Mercè Valls, el problema de l'aigua a Torà es remunta a més d'una dècada sense que s'hi hagi donat cap solució. En aquest sentit, afirma que en els dos últims anys, els camions cisterna han costat al consistori 53.000 euros. Per aquest motiu, l'alcaldessa ha demanat una reunió urgent amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega (que dimecres va mostrar la seua predisposició a buscar solucions), i l'Agència Catalana de l'Aigua per a una actuació 'immediata'. Torà ja va reclamar fa uns dies la portada d'aigua del pantà de la Llosa al considerar-la l'opció més factible. L'alcaldessa té el suport dels ajuntaments afectats de Sanaüja i Biosca i també del consell. El seu president, Adrià Marquilles, va qualificar ahir el problema de 'preocupant' i va dir que necessita 'mesures urgents', ja que són els únics tres municipis de la Segarra que no disposen del servei d'aigua en alta.

Fa dos anys, l'ACA va portar a terme les expropiacions dels terrenys entre Massoteres i Torà per construir-hi una conducció amb un cost pròxim als 2,5 milions d'euros i amb un recorregut d'uns 15 quilòmetres que permetria el proveïment d'aigua per a Biosca, Sanaüja i Torà. No obstant, el projecte va quedar aturat al derogar-se el decret de sequera.

Mercè Valls va fer aquestes declaracions en l'inici de la festa major amb la tradicional Dansa del Roser. Per la seua part, el consell demanarà que s'agilitzi la portada d'aigua a la potabilitzadora de Ratera del Segarra-Garriguesa a diferents municipis que estan en la mateixa situació que Torà.

L'escassetat d'aigua a l'estiu és un dels problemes de la vila - Torà
L'escassetat d'aigua a l'estiu és un dels problemes de la vila
Autor: Ramon Sunyer


Font: Segre Etiquetes: sequera abastament aigüa sanitat torà

Lectures: 692 Darrera: 17.05.2021

Ho vols compartir?


dilluns 26 juliol 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator