Societat divendres 16 setembre 2011 Autor: editor

Mor mossèn Josep Pleixats


<< Tornar     

el sacerdot va exercir de rector a Torà

mossèn Josep Pleixats
mossèn Josep Pleixats

Mossèn Pleixats i Davins va néixer a Berga el dia 22 de novembre del1926. Pertanyia a una famí­lia de fondistes, anomenada cal Llois i ubicada al centre de la ciutat. Va estudiar batxillerat a Manresa i en acabar els estudis va decidí­ entrar al seminari de Solsona.

El dia 19 de març del 1953 va rebre l'Orde del Diaconat i el 19 de juliol del mateix any, l'Orde del Presbiterat; el que li va permetre convertir-se en mossèn del bisbat de Solsona.

A final dels 80 va canviar novament de destí­. En aquesta ocasió va ser enviat a la Segarra i va exer-cir de rector a Torà. L'any 1987 també va ser nomenat delegat diocesà de l'Ajuda a l'Església. Als anys noranta va convertir-se en arxipreste de la Segarra, i va servir les parròquies de la Molsosa i Prades, i el 98 a l'Ametlla de Merola, Merola, Cal Vidal i Cal Riera.

L'any 2003, després d'haver predicat la paraula de Déu a les comarques del Solsonès, el Berguedà, la Segarra i el Baix Camp, mossèn Pleixats es va jubilar a la residència sacerdotal del seminari de Solsona, on va viure fins al fatal accident de trànsit.

Mossèn Josep Pleixats i Davins va morir dilluns després de tenir un greu accident de trànsit la setmana passada a AviàEtiquetes: obituari sacerdot personatges

Lectures: 517 Darrera: 12.07.2021

Ho vols compartir?


dijous 16 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator