Societat dissabte, 24 de Setembre de 2011 Autor: editor

Creixen les intervencions de plantacions de marihuana a tot Lleida


<< Tornar     

La imminent recol·lecció de les plantes fa que s'incrementin els decomissos per part de la policia

Les plantes de marihuana són fàcils de distingir entremig del blat de moro, des de l'aire
Les plantes de marihuana són fàcils de distingir entremig del blat de moro, des de l'aire

A començament de setembre els Mossos d'Esquadra van desmantellar tres plantacions de marihuana a Bell-lloc d'Urgell, amb un pes aproximat de les plantes intervingudes d'uns 100 quilos, i també 46 plantes de marihuana en tres actuacions dutes a terme a l'Alt Urgell aquest agost.

El dilluns dia 12 els agents de la Guàrdia Civil van intervenir cinc plantes de marihuana en una parcel·la del terme municipal de Sanaüja, a la Segarra, el pes de les plantes decomissades era d'uns 2,3 quilograms. El mateix dia els Mossos d'Esquadra van desmantellar una plantació amb 26 plantes de marihuana ubicada en una finca rústica de la partida Marimunt, a la ciutat de Lleida.

El divendres 16, la policia autonòmica va trobar una plantació en un domicili de Golmés amb un total de 12 plantes i un pes brut d'uns 30 quilograms. Els Mossos d'Esquadra també van detenir un veí­ de Sort de 30 anys que es dedicava a cultivar marihuana en un hort abandonat amb 14 plantes de marihuana de més d'un metre i mig cadascuna i, posteriorment, al seu domicili li van trobar 138 plantes més.

Els Mossos d'Esquadra també han intervingut aquest setembre 36,1 quilos de marihuana a la comarca de les Garrigues,després de localitzar tres plantacions d'aquesta droga en les poblacions de les Borges Blanques i el Cogul.

La Guàrdia Urbana de Lleida també va intervenir al passat dijous 22 un total de 60 plantes de marihuana en un habitatge de la ciutat i ahir divendres la policia autonòmica va denunciar una dona de 75 anys de Bellví­s (Pla d'Urgell) per tenir al pati de casa seva 42 plantes de marihuana.

En tots els casos s'obren diligències als propietaris per un presumpte delicte contra la salut pública.

L'operació paní­s


Aquest mes de setembre els Mossos d'Esquadra han endagat la campanya operació paní­s que forma part de l'operatiu especial de vigilància al món rural, donat que hi ha qui aprofita les plantacions de blat de moro per plantar-hi la marihuana entre mig i mantindre-la amb el sistema de reg de la finca, sense que ho sàpiga el propietari
Enguany aquest operatiu compta, per primera vegada amb l'ajuda d'un helicòpter dels Agents Rurals, que sobrevola les finques sospitoses observant les plantes des de l'aire, perquè el color verd de la marihuana destaca quan el paní­s està sec. cosa que ha permès augmentar el nombre de decomissos aquest any en relació amb anteriors edicions d'aquesta campanya policial. 'Els propietaris avisen quan troben droga als seus terrenys, però ara, amb l'helicòpter, en tenim la ubicació concreta i podem veure més plantacions, ja que des de terra és pràcticament impossible trobar-les a causa de l'alçada de les plantes de paní­s', va explicar Esteve Bernat, inspector en cap de l'í€rea de Recursos Operatius de la Regió Policial de Ponent.

De les 200 plantes intervingudes aquest mes, més de la meitat, 110, es van decomissar durant la jornada del dijous 22 després d'actuacions dels Mossos de forma simultània en set explotacions lleidatanes (tres finques de Juneda i quatre de Torres de Segre, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida i Bell-lloc). Quan la plantació està localitzada, els agents s'endinsen al panissar i en tallen les plantes de marihuana, que es disposen de forma simètrica. La policia autonòmica descarta, de moment, la responsabilitat dels propietaris de les finques al considerar que desconeixien que hi tenien plantes de marihuana. De fet, en la majoria de casos, compten amb la seua col·laboració per detectar-les.

Els Mossos d'Esquadra ja han imputat per aquestes plantacions dos persones. La disposició de la droga en la majoria de finques inspeccionades segueix el mateix patró, motiu pel qual els agents no descarten que es tracti del mateix autor en molts casos. L'operació continua oberta per descobrir més plantacions de droga.

Cultiu de cannabis en interior -
Cultiu de cannabis en interior
El cultiu de cannabis en terrasses és habitual a les grans ciutats -
El cultiu de cannabis en terrasses és habitual a les grans ciutats
La policia comissant plantes -
La policia comissant plantes


Etiquetes: marihuana plantacions decomissos lleida

Ho vols compartir?