Societat dilluns 7 novembre 2011 Autor: M. Molina

Sanaüja tindrà un centre cultural i un alberg


<< Tornar     

El primer serà seu d'estudis de zones de secà i l'alberg tindrà una capacitat per a 49 places

obres del centre cultural i d'interpretació de zones de secà
obres del centre cultural i d'interpretació de zones de secà

L'empresa Movir 30 està treballant en les obres del Centre Cultural i d'Investigació Castell de Sanaüja, dedicat, en part, a la investigació de la Catalunya de secà, tot i que també acollirà un museu i sales d'actes i exposicions. Segons l'alcalde, Josep Condal, el projecte suposarà una inversió de 540.000 euros finançats a mitges entre el Govern de l'Estat i la Generalitat a través del pla pilot per dinamitzar zones desfavorides que es va posar en marxa el 2009. L'objectiu és aprofundir en la riquesa geològica de la població i donar a conèixer la flora i la fauna d'aquest espai natural del Llobregós, en l'actualitat declarada zona d'especial protecció d'aus estepàries (ZEPA).

La iniciativa de crear un centre d'interpretació d'aquestes caracterí­stiques va sorgir fa anys i va partir de l'entitat privada Fundació Castell de Sanaüja, que té firmat un conveni amb el consistori per a l'ús de l'equipament. Condal espera que l'esmentat projecte comenci a ser una realitat l'any que ve, ja que el termini d'execució de les obres és de vuit mesos.

Un altre dels projectes vinculats al centre d'interpretació i que s'abordarà al gener és la rehabilitació de l'antic Centre Catòlic per convertir-lo en alberg. Aquesta actuació suposarà una inversió de 450.000 euros, també aportats a parts iguals per l'Estat i la Generalitat a través del mateix programa d'ajudes. Les obres ja estan adjudicades per començar una primera fase, que suposarà un cost de 194.000 euros. L'alberg tindrà una capacitat per a 49 places i sales per a usos polivalents.
Segons l'alcalde, la decisió d'optar per un alberg respon al fet que la zona és molt freqüentada per estudiosos de la natura i també per senderistes i aficionats al BTT. Les obres de restauració hauran d'estar enllestides d'aquí­ a un any, ja que la durada del programa d'ajudes té com a data lí­mit el novembre de l'any 2012.Font: Segre Etiquetes: turisme inversions sanaüja

Lectures: 470 Darrera: 17.05.2021

Ho vols compartir?


dijous 16 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator