Societat dilluns, 7 de Novembre de 2011 Autor: M. Molina

Sanaüja tindrà un centre cultural i un alberg


<< Tornar     

El primer serà seu d'estudis de zones de secà i l'alberg tindrà una capacitat per a 49 places

obres del centre cultural i d'interpretació de zones de secà
obres del centre cultural i d'interpretació de zones de secà

L'empresa Movir 30 està treballant en les obres del Centre Cultural i d'Investigació Castell de Sanaüja, dedicat, en part, a la investigació de la Catalunya de secà, tot i que també acollirà un museu i sales d'actes i exposicions. Segons l'alcalde, Josep Condal, el projecte suposarà una inversió de 540.000 euros finançats a mitges entre el Govern de l'Estat i la Generalitat a través del pla pilot per dinamitzar zones desfavorides que es va posar en marxa el 2009. L'objectiu és aprofundir en la riquesa geològica de la població i donar a conèixer la flora i la fauna d'aquest espai natural del Llobregós, en l'actualitat declarada zona d'especial protecció d'aus estepàries (ZEPA).

La iniciativa de crear un centre d'interpretació d'aquestes caracterí­stiques va sorgir fa anys i va partir de l'entitat privada Fundació Castell de Sanaüja, que té firmat un conveni amb el consistori per a l'ús de l'equipament. Condal espera que l'esmentat projecte comenci a ser una realitat l'any que ve, ja que el termini d'execució de les obres és de vuit mesos.

Un altre dels projectes vinculats al centre d'interpretació i que s'abordarà al gener és la rehabilitació de l'antic Centre Catòlic per convertir-lo en alberg. Aquesta actuació suposarà una inversió de 450.000 euros, també aportats a parts iguals per l'Estat i la Generalitat a través del mateix programa d'ajudes. Les obres ja estan adjudicades per començar una primera fase, que suposarà un cost de 194.000 euros. L'alberg tindrà una capacitat per a 49 places i sales per a usos polivalents.
Segons l'alcalde, la decisió d'optar per un alberg respon al fet que la zona és molt freqüentada per estudiosos de la natura i també per senderistes i aficionats al BTT. Les obres de restauració hauran d'estar enllestides d'aquí­ a un any, ja que la durada del programa d'ajudes té com a data lí­mit el novembre de l'any 2012.Font: Segre Etiquetes: turisme inversions sanaüja

Ho vols compartir?