Societat divendres, 11 de Novembre de 2011 Autor: editor

La Caixa oferirà pisos amb lloguers d'entre 85 i 150 euros al mes


<< Tornar     

L'entitat presenta el nou programa 'Lloguer Solidari', a la proví­ncia de Lleida ofertaran 161 pisos

Promoció d'habitatge asequible de la Caixa
Promoció d'habitatge asequible de la Caixa

L'objectiu del nou programa Lloguer Solidari és actuar sobre el 'cercle viciós' que conformen l'elevat nombre de persones amb dificultats d'accés a un habitatge i de pisos buits, ha explicat aquest dijous el director executiu de La Caixa i director general adjunt de la Fundació La Caixa, Jaume Giró, en una conferència de premsa a Barcelona.

El director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, ha assenyalat que la iniciativa està pensada per a famí­lies que han vist reduïts els seus ingressos, però no per a 'sense sostres', col·lectiu per al qual s'està 'meditant' un altre programa.

El procés d'inscripció arrenca aquest dilluns amb 119 pisos a les proví­ncies de Tarragona (53) i Sevilla (66) i, al llarg dels dos pròxims mesos, l'Obra Social de La Caixa anirà ampliant l'oferta fins a col·locar els 3.000 habitatges repartits per tot Espanya. A Catalunya, La Caixa oferirà un total de 448 habitatges, 161 dels quals es troben a la proví­ncia de Lleida. En aquest sentit, els municipis lleidatans que tindran pisos disponibles són Alcarràs, Alpicat, Bellpuig, Les Borges Blanques, Cervera, Juneda, Linyola, Mollerussa, Oliana, Torrefarrera, Torregrossa, Vallfogona de Balaguer i Vilagrassa.

Requisits dels beneficiaris


Podran optar a aquests pisos les persones majors d'edat o unitats familiars amb rendes inferiors a 2,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), que, per a una parella, representarien uns ingressos totals màxims de 18.600 euros anuals.

Un altre requisit per als beneficiaris és que tinguin uns salaris mí­nims de 6.000 euros anuals, de manera que la despesa en lloguer no en representi més del 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Els candidats han de tindre la nacionalitat espanyola o un permí­s de residència permanent, però no necessàriament han d'estar empadronats en el municipi en el qual demanin el pis.

Els beneficiaris seran escollits per sorteig davant de notari si hi ha més demanda que oferta.

El 75% per cent de les llars que s'ofereixen són d'obra nova, mentre que la resta són de particulars que els han entregat a La Caixa per cancel·lar un deute. En aquest segon cas, es tracta de pisos pràcticament nous o que s'han reformat per poder entregar-los en 'perfectes condicions', ha assegurat el conseller delegat d'Habitatge Assequible de la Obra Social La Caixa, Jaume Cabré.Font: EFE Etiquetes: economia habitatge lloguer solidari la caixa

Ho vols compartir?