Societat diumenge, 18 de Desembre de 2011 Autor: editor

Entra en funcionament la deixalleria de Guisssona


<< Tornar     

Des del passat dijous, 15 de desembre, la Segarra compta amb dues deixalleries comarcals

Deixalleria comarcal de Guisssona
Deixalleria comarcal de Guisssona

La deixalleria de Guisssona ocupa una superficie de 1.800 m2 i disposa d'un moll de descàrrega central amb caixes de 30 m3 per a la disposició de residus tal com objectes voluminosos, fustes, restes de poda, paper i cartró, ferralla, electrodomèstics, ferralla electrònica... i d'un espai cobert i ventilat per a l'emmagatzematge de residus especials, així­ com una petita caseta de recepció i d'oficines.
 
La instal·lació és autosuficient quant a llum i aigua, ja que per a la il·luminació de l'espai exterior i del camí­ s'han col·locat fanals solars, es disposa de plaques fotovoltaiques per al subministrament d'electricitat a l'oficina i de 3 dipòsits per recollir i utilitzar l'aigua de la pluja.

A fora del recinte s'hi ha trasllat l'àrea de reciclatge, espai pensat per a casos d'emergència on els veïns disposen de contenidors per a la recollida selectiva de totes les fraccions que es recullen porta a porta. Fins ara l'àrea de reciclatge estava situada al darrere del cementiri.

A la deixalleria comarcal de Guissona s'hi poden portar els residus generats als habitatges, especialment els residus especials en petita quantitat: piles, fluorescents, oli de fregir, radiografies, electrodomèstics, aparells electrònics, etc.

Amb aquesta obra es complementa el servei comarcal de deixalleria. Actualment, la Segarra disposa de tres deixalleries, Cervera, Guissona i la mòbil que es desplaça per totes els municipis de la comarca. Paral·lelament el Consell Comarcal continua oferint el servei gratuït d'objectes voluminosos a domicili, prèvia trucada al telèfon del reciclatge: 902 077 088.Etiquetes: deixalleria comarcal residus guissona segarra

Ho vols compartir?