Societat dimecres, 28 de Març de 2012 Autor: editor

Comissen ayahuasca a Mollerussa i Torà


<< Tornar     

Els enviaments, en paquets postals, procedien del Perú i del Brasil

La ayahuasca, Banisteriopsis Caapi, és una liana que pot créixer massivament
La ayahuasca, Banisteriopsis Caapi, és una liana que pot créixer massivament

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han confiscat dos paquets postals amb 8.135 grams d''ayahuasca', una beguda al·lucinògena cerimonial, i ha detingut dues persones i imputat una més per un presumpte delicte contra la salut pública, segons ha informat l'Institut Armat.

La policia va interceptar el primer paquet, procedent del Perú, el 2 de febrer a Mollerussa (Lleida), que contenia dues ampolles de plàstic amb 5.380 grams d''ayahuasca'. La Guàrdia Civil va controlar l'entrega del paquet i va detenir el seu destinatari, M.D.P., de 39 anys.

El segon enviament, procedent del Brasil, es va intervenir el 6 de febrer a Torà, i contenia una ampolla de plàstic amb 2.395 grams d''ayahuasca'. També es va realitzar una entrega controlada i va detenir A.B.C., de 60 anys, i imputar S.G.C., de 33.

L''ayahuasca' és una beguda cerimonial amb propietats psicoactives i al·lucinògenes, preparada a partir de la decocció de l'escorça i les fulles de diverses plantes originàries de l'Amèrica Llatina, i es consumia a rituals a pobles indígenes. Les diligències i els detinguts s'han posat a disposició de jutjats d'instrucció de Lleida i Solsona.

Defensors de l'ayahuasca


Les persones que defensen que l'ayahuasca no és una droga, ho fan per raons diferents. Per un costat hi ha les sectes i el Santo Daime, que al·leguen que és una beguda espiritual i que els obre la ment per parlar millor amb Deu. També els indígenes ja que per a ells és una planta sagrada la qual els cura i els protegeix.

Per una altra banda se situen els antropòlegs, psicòlegs i gent que fa servir l'ayahuasca per fins no lucratius. Aquests no neguen que es pugui considerar una droga, ja que alguns dels seus efectes són com els al·lucinògens, però té altres efectes que la desacrediten i aquests serien la no addicció, el gran control que tens sobre ella... Uns altres la consideren una droga curativa, és a dir que no és nociva pel cos, sinó que al contrari ajuda al cos a desenganxar-se de les drogues i cura psicològicament i psíquicament.

El govern del Brasil va legalitzar la beguda, ja que no sols va veure que la droga en qüestió no era dolenta.,sinó que consumidors habituals presentaven un millor estat de salut que altres membres d'una mateixa comunitat no consumidora. En el cas de França, va declarar legal l'ayahuasca.

La decocció de les diferents plantes es preparada pels xamans  -
La decocció de les diferents plantes es preparada pels xamans


Etiquetes: comissos drogues plantes ayahuasca

Ho vols compartir?