Societat divendres, 30 de Març de 2012 Autor: editor

La Torre del Moro d'Ivorra tindrà un mirador


<< Tornar     

La intenció és convertir en visitable la construcció, l'única resta visible de l'antic Castell.

El poble d'Ivorra
El poble d'Ivorra

L'Ajuntament d'Ivorra ha obert el procés de licitació de les obres de rehabilitació i consolidació estructural de la Torre de l'antic castell amb la intenció de convertir-la en visitable. El projecte preveu rehabilitar l'espai interior de la torre, que antigament allotjava el dipòsit municipal d'aigua, retirant el sostre que es va habilitar en el moment de construir aquell dipòsit i els arrebossats de la paret que alhora es van realitzar, i es construirà una escala interior que permeti accedir a la part superior, on s'habilitarà un mirador. A més, per accedir a la torre, es construirà una escala exterior que permetrà superar els cinc metres d'altura a què es troba la porta principal de la coneguda popularment com a Torre del Moro.

El projecte està pressupostat en uns 530.000 euros, que podran finançar-se en un 75% gràcies a la partida que l'any passat va aprovar el Ministeri de Foment, a través de l'1% cultural. El 20% sortirà d'un canvi d'obres del PUOSC, que l'ha de destinar la partida inicialment prevista per a la urbanització de dos carrers, i el 5% restant de fons propis de l'ajuntament. En principi, l'obra havia de ser adjudicada a finals de febrer, segons indicacions de Foment, però el consistori va demanar una pròrroga per poder resoldre'l abans del 30 de juny. Malgrat això, la intenció és 'fer-ho el més aviat possible, segons l'alcalde, Josep Simon. Es preveu que els treballs s'allarguin durant prop de 8 mesos.

La Torre d'Ivorra és l'única resta visible de l'antic Castell, construït cap a l'any 1000. És l'edifici més antic del poble, situat en ple centre del nucli. De planta circular, la torre té 20 metres d'altura, i aproximadament uns 27 metres de perímetre.

La Torre del Moro d'Ivorra - Ivorra
La Torre del Moro d'Ivorra


Etiquetes: turisme rehabilitacions torre del moro ivorra

Ho vols compartir?