Societat dimecres, 4 de Abril de 2012 Autor: editor

Comunicat de l'Ajuntament de Torà


<< Tornar     

Aquesta tarda, finalment, hi ha hagut un pronunciament de l'alcaldessa respecte a l'afer de la mort del gos. Coincideix gairebé fil per randa amb l'expressat a l'entrevista d'ahir a Punto Radio

Casa de la Vila
Casa de la Vila

En relació a les noticies aparegudes en diferents mitjans de la premsa, l'Ajuntament de Tora vol puntualitzar:

1.- En data 27 de mary de 2012 dues vemes del municipi residents en els carrers Pedrisses i Cellers denunciaren en les oficines de l'Ajuntament la presencia d'un gos amb aspecte potencialment perillós que es passejava per la zona urbana.

2.- El mateix 27 de mary l'Ajuntament es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil de Solsona ates que, en altres ocasions, aquesta institució s'havia fet càrrec de la situació i havia donat solució al problema en relació a gossos que posaven en perill la circulació per la carretera C-1412.

3.- El matí del 29 de març compareix a les dependencies de I'Ajuntament una veïna qui manifesta haver estat agredida per aquest animal silvestrat. 1 també aquell mati es rebé una trucada d'una altra veïna atemorida dient que el gos no li permetia entrar a casa seva.

4.- El migdia del dijous 29 de març comparegué en el municipi una parella d'efectius de la Guardia Civil que localitzità ]'animal i aconseguiren fermar-lo a la barana del torrent Cellers.
No obstant i aixo, al cap d'una hora, la Guardia Civil comunica 1 'Ajuntament que no podien fer-se càrrec del gos i que procedirien a desfermar-lo.

5.- Atesa la situació, 1' Ajuntament es posa en contacte amb diferents administracions i institucions (policía local de Tarrega, gossera de Tàrrega, policía local de Cervera, bombers de Tora, agents forestals i protectora d'animals de Cervera) als efectes d'aconseguir la seva col·laboració per tal de fer-se càrrec de l'animal amb resultat negatiu.

6.- Finalment, i atesa la impossibilitat que els organismes esmentats es poguessin fer càrrec de 1'animal i considerant que esdevenia una situació de perill cert per als veïns l'alliberament de 1'animal feréstec, intervingué el tinent d' alcalde.

7.- La prioritat d'actuar davant de l'absoluta i total indefensió per part de l'administració supramunicipal i sobretot prioritzant la integritat flsica dels ciutadants de Tora, no tenint servei de gossera ni policia local, fa que amb l'actuació emprada, desemboqués en un final no desitjat per ningú.

8.- Amb l'acció es va prioritzar que cap ciutada fos agredit greument pel gos silvestrat o, per altra banda, se'ns acusés de passivitat davant d'un fet greu.
9.- En tot moment,la voluntat era de preservar la integritat deis nostres conciutadants.

Original publicat a scribb pag 1 pag 2


Adjunts:   2012_04_04_comunicat_ajtora.pdfFont: Ajuntament de Torà Etiquetes: maltractament animal comunicats ajuntament torà

Ho vols compartir?