Societat dimecres, 4 de Abril de 2012 Autor: editor

La CUP de Torà exigeix que el tinent d’alcalde i l’alcaldessa assumeixin la responsabilitat de les seves accions


<< Tornar     

La CUP condemna el maltractament dels animals, rebutja l’actuació del tinent d’alcalde i de l’alcaldessa i els exigeix que assumeixin la responsabilitat de les seves accions.

logotip de la CUP
logotip de la CUP

Posicionament de l’Assemblea de Torà de la CUP davant de l’execució d’un gos per part del tinent d’alcalde del municipi

Davant els fets que van tenir lloc a Torà, el passat dijous 29 de març, i protagonitzats pel tinent d’alcalde, Josep Maria Alsina, i en menor mesura, per l’alcaldessa, Mercè Valls, i de les conseqüències que se n’han anat derivant, l’Assemblea de Torà de la CUP vol fer públiques les següents consideracions:

La Llei de protecció dels animals, aprovada pel Parlament de Catalunya, estableix quin ha de ser el protocol a seguir davant de la presència d’animals abandonats, i només en casos excepcionals preveu el sacrifici d’animals. En cas de sacrifici, aquest també està regulat i s’estableix s’ha de fer de manera instantània i indolora. En el cas protagonitzat pel senyor Alsina no es donava cap circumstància que justifiqués la mort de l’animal, que ja havia estat capturat i immobilitzat, i va ser sacrificat de forma brutal, causant-li un llarga agonia. Entenem, per tant, que després d’aconseguir lligar el gos en una barana no calia utilitzar una arma de foc dins el nucli urbà, ni executar el gos davant de vilatans i vilatanes, inclosos nens i nenes, amb l’impacte emocional que això comporta. La CUP condemna aquest acte de violència brutal i innecessari.

La manera amb la que s’ha gestionat aquest problema, i més encara quan ho han fet responsables municipals, no ajuda a crear un bon clima a Torà i, a sobre, perjudica la imatge externa del nostre municipi. En aquest sentit volem recordar que al finalitzar el ple del divendres 30 de març des del Grup Municipal de la CUP ja es va considerar que caldria que el Tinent d’alcalde demanés disculpes públicament a tota la gent que s’hagués pogut sentir afectada per aquest succés i per les seves conseqüències posteriors. No tenim constància de que el senyor Alsina hagi demanat disculpes.

Finalment la CUP considera que el cost econòmic (assessorament i defensa jurídica, possibles costos processals, possible multa) que puguin comportar les denúncies presentades no vagi a càrrec de l’Ajuntament de Torà, sinó que les assumeixin privadament les persones denunciades.

Recordem que el passat divendres 30 de març, un dia després de l’incident amb el gos, en una sessió plenària extraordinària tant l’alcaldessa com el senyor Alsina, en la seva condició de regidor de finances, van justificar el pla d’ajustament econòmic de l’Ajuntament de Torà per la pèssima situació de les arques municipals, que arrosseguen un deute a proveïdors de 842.000 euros. Donada la situació econòmica de l’Ajuntament seria totalment inadmissible que, en comptes de pagar-ho de les seves butxaques, carreguessin a l’Ajuntament el cost econòmic de la seva reprovable acció.Font: CUP   + info (enllaç extern)

Etiquetes: maltractament animal cup ajuntament torà

Ho vols compartir?