Societat dijous, 5 de Abril de 2012 Autor: editor

El Departament d'Agricultura denuncia davant la Fiscalia de Medi Ambient el presumpte assassinat d'un gos a Torà


<< Tornar     

Aquesta denuncia se suma a la que ja va presentar aquest dimecres l'associació Ipcena pels mateixos fets.

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha traslladat a la Fiscalia de Medi Ambient de Lleida l'expedient d'investigació que ha obert per la mort d'un gos asilvestrat a Torà (Lleida), presumptament a trets del tinent d'alcalde, Josep Maria Alsina (CiU), i que ja ha estat cessat per l'alcaldessa, Mercè Valls (CiU), tot i que roman a l'Ajuntament sense cap responsabilitat.

Els Agents Rurals van obrir un expedient d'investigació per esclarir els fets i ara l'han traslladat al ministeri públic "perquè actuï si s'escau" en aplicació de la normativa sobre protecció d'animals. Els Agents Rurals van obrir l'expedient d'investigació per un presumpte delicte contra la fauna i per vulneració de la llei de protecció dels animals. Aquesta denuncia se suma a la que ja va presentar aquest dimecres l'associació Ipcena pels mateixos fets.

La Conselleria ha portat tota aquesta documentació a la Fiscalia per si ha d'actuar segons normativa de protecció d'animals i la tipificació del Codi Penal sobre maltractament.

Segons la Llei de protecció d'animals:
- És competència municipal recollir i controlar els animals abandonats, perduts o assilvestrats fins que es tornin al propietari o se cedeixin o sacrifiquin, d'acord amb els criteris que estableix la llei.
- És responsabilitat de l'Ajuntament localitzar el propietari de l'animal si va identificat, i gestionar els animals domèstics abandonats o assilvestrats no identificats.
- Només es pot capturar o matar l'animal amb arma de foc si hi ha risc d'atac contra persones, espècies ramaderes o protegides i amenaçades.
- Si és així, únicament poden fer-ho agents de l'autoritat acreditats, que han d'informar a la Generalitat i a l'Ajuntament.Etiquetes: maltractament animal denúncies regidor torà

Ho vols compartir?