Societat dimarts, 1 de Maig de 2012 Autor: editor

Presenten 275 signatures a l'Ajuntament de Torà per a que repari el dany fet al camí de l'Aguda


<< Tornar     

La iniciativa popular, en favor de recuperar aquest camí antic, aconsegueix un ampli suport en només unes setmanes

Recollida de signatures, a la Caminada, per la recuperació del camí de l'Aguda
Recollida de signatures, a la Caminada, per la recuperació del camí de l'Aguda Foto: Xavi

Els fets es remunten al passat mes de desembre quan l'ajuntament de Torà va realitzar les obres de la portada d'aigua al nucli de l'Aguda, a partir del dipòsit que hi ha situat a mitja muntanya. Per tal de poder executar-la de forma més ràpida i amb menys cost econòmic es va optar per realitzar la nova conducció seguint l'antic camí que unia les dues poblacions. El resultat ha estat que l'obra ha malmès completament el camí, fet al qual el mateix ajuntament no li ha donat cap importància fins el present.

Per denunciar aquest desastre paisatgístic, un grup de veïns de la població va començar una campanya de recollida de signatures per a demanar que l'ajuntament es pronunciï sobre quines mesures té previstes per reparar el dany ocasionat en aquest paratge. La recollida va començar el passat dilluns 9 d'abril coincidint amb l'aplec que se celebra tradicionalment el Dilluns de Pasqua a l'ermita de l'Aguda, s'ha allargat fins el passat diumenge dia en que se celebrava la Caminada popular de Torà.

El dilluns 30 van presentar el document amb les 275 signatures al registre de l'ajuntament i ara estan a l'espera de la resposta del consistori. Aquest camí mitjeval, empedrat en alguns trams, era la via de comunicació tradicional que unia les poblacions de Torà i l'Aguda, un camí­ que des de fa generacions s'ha fet a peu, amb mula o ase.

El camí­, ara eixamplat - L'Aguda
El camí­, ara eixamplat
Foto: Ramon Sunyer
El camí­ original tenia molts trams empedrats - L'Aguda
El camí­ original tenia molts trams empedrats
Foto: isidre sunyer
Vols veure més fotos?


Etiquetes: patrimoni camins antics vall del llobregós

Ho vols compartir?