Societat dimecres 29 agost 2012 Autor: editor

Aquest divendres hi haurà 'Lluna blava'


<< Tornar     

Agost tindrà la seva segona lluna plena, fenomen que es coneix com 'Lluna blava'

La Lluna blava no significa que l'astre agafi aquesta tonalitat
La Lluna blava no significa que l'astre agafi aquesta tonalitat

Aquest fenomen que es coneix com 'Lluna blava' passa aproximadament cada dos anys i mig. Segons han assenyalat els experts, la lluna plena es dóna cada 29 dies, però és molt difícil que tots els anys es produeixi un fenomen d'aquestes característiques. D'aquesta manera, aquest agost es converteix en el mes de la 'Lluna blava' ja que va tenir una Lluna plena el passat dia 2 i aquest divendres 31, hi haurà la segona.

Els astrònoms indiquen que no hi ha cap relació entre aquest fenomen i l'època de l'any, és a dir, que es podria produir en qualsevol mes de l'any, excepte el mes de febrer, que en tenir majoritàriament un calendari convencional de 28 dies no pot tenir 'Lluna blava'. El 1999, hi va haver dos mesos de 'Lluna blava' en un mateix any, al gener i al març. De fet, els experts indiquen que entre tres i set vegades en cada segle hi ha dues llunes blaves en un mateix any.

El fet que s'anomeni 'blava' no significa que la Lluna tingui aquesta aparença de color, sinó que és una traducció de l'anglès, blue moon que vindria de beleve moon i que, en realitat, es podria traduir com a 'lluna traïdora'. El fenòmen fins i tot té una cançó, Blue Moon, escrita per Richard Rodgers i Lorenz Hart el 1934 i que ha estat interpretada per artistes com Billie Holiday, Elvis Presley o Cliff RichardEtiquetes: lluna astronomia

Lectures: 565 Darrera: 22.06.2022

Ho vols compartir?


diumenge 3 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator