Societat dijous 11 octubre 2012

Presentació del projecte FutbolNet a Cervera


<< Tornar     

Pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva

Participants del projecte FutbolNet
Participants del projecte FutbolNet

El vicepresident de la Fundació FCBarcelona, Ramon Pont, el paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i el regidor d’Esports, Jaume Carcasona, han presentat aquest dimarts 9 d’octubre el Projecte FutbolNet, que la Fundació FCBarcelona impulsa en diverses localitats catalanes, entre les quals Cervera.

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ha destacat l’orgull que representa per a la ciutat el conveni amb la Fundació FCBarcelona, que està en la línia de les polítiques socials endegades per la Paeria.

El projecte FutbolNet s’aplica a Cervera des del dia 1 d’octubre, en dos sessions per setmana, dilluns i dimecres de 17 a 19 hores, als patis de la Universitat. Ha començat amb 41 infants, de 12 a 16 anys, amb risc d’exclusió social, tot i que preveu arribar als 60 participants.

El projecte el desenvolupa un equip de quatre persones: el coordinador, Dani Rubiol, i tres monitors: Dèlia Badia, Raül Barranquero i Néstor Díaz, que treballen de manera transversal amb els tècnics de la Paeria.

El programa té una durada de 24 setmanes. A l’equador de la seva aplicació tindrà lloc el “Festival Local”, una festa lúdica i esportiva sobre valors oberta a la ciutadania, que tindrà lloc dissabte 3 de novembre a la plaça Pius XII. La festa final, amb totes les ciutats participants, tindrà lloc a Barcelona els mesos de març o abril del 2013.

Projecte basat en el foment de sis valors

‘FutbolNet’ és un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol.

El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del ‘teamer’, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d’haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d’haver marcat alguna d’elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

Durant la seva aplicació ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor.

Implementació a 21 localitats

Les proves pilot de ‘FutbolNet’ es van desenvolupar satisfactòriament durant el 2011 i el mes de febrer de 2012 el projecte ja es va iniciar a Salt, Banyoles, Olot, Santa Coloma de Gramenet i al barri del Carmel de Barcelona. Durant el curs 2012/13 ‘FutbolNet’ arriba a més localitats catalanes: Igualada, Badalona, Martorell, Vic, Figueres, Palafrugell, Cervera, Balaguer, Tàrrega, la Seu d’Urgell, Mollerussa, Tortosa, Amposta, Valls, el Vendrell i Cambrils.

Presentació del projecte FutbolNet a Cervera - Cervera
Presentació del projecte FutbolNet a Cervera
Foto: Paeria


Font: Paeria Cervera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: futbolnet esports cervera

Lectures: 192 Darrera: 22.06.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte 2 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator