Societat dilluns, 3 de Desembre de 2012 Autor: editor

Manifest de DINCAT: Això sí que no, si ens retalleu desapareixem


<< Tornar     

Amb motiu del dia mundial de la discapacitat, que se celebra avui

Manifest de DINCAT: Això sí que no, si ens retalleu desapareixem
Manifest de DINCAT: Això sí que no, si ens retalleu desapareixem Foto: Dincat

Les entitats de Lleida que treballen amb i per les persones amb discapacitat i amb persones amb trastorn mental, amb motiu del dia mundial de la discapacitat, el 3 de desembre de 2012, denuncien que la retallada del finançament públic que estan patint posa en perill l’exercici efectiu dels drets socials de les persones amb discapacitat i empitjora la seva qualitat de vida, significant un greu retrocés de l’estat del benestar.

Alerten del major risc d’exclusió social de les persones amb discapacitat en temps de crisi econòmica, i demanen a les Administracions públiques, i els demés agents implicats, que prioritzin les polítiques socials i les dotin del finançament suficient, per evitar engrandir la fractura social.

Diuen NO al desmantellament del sistema de serveis i suports per les persones amb discapacitat que estem construint des de fa més de trenta anys.

Reclamen també que s’aturin les retallades i que garantim, per les persones amb qualsevol tipus de discapacitat o trastorn mental, l’accés a l’educació, inclusiva i de qualitat; l’accés al treball, segons el model català d’inserció laboral; i l’accés a l’habitatge i a una vida autònoma.

En concret, comparteixen les peticions del Manifest de DINCAT, donen suport a la concentració organitzada a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, el 3 de desembre de 2012, a les 18.30 h, sota el lema 'AIXÒ SÍ QUE NO, SI ENS RETALLEU DESAPAREIXEM'.Etiquetes: discapacitats retallades

Ho vols compartir?