Societat dilluns, 31 de Desembre de 2012 Autor: xavier santesmasses

Torà comprarà la caserna de la guàrdia civil


<< Tornar     

L'ajuntament destinarà l'immoble a consultori mèdic i a espais per entitats culturals, socials i esportives de la localitat

La caserna porta més d'una década en desús
La caserna porta més d'una década en desús Foto: Ramon Sunyer

L'ajuntament firmarà el proper mes de gener la compra de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, que porta més d'una década en desús. Segons ha explicat l'alcaldessa, Mercè Valls, l'ajuntament destinarà l'immoble, de gairebé 1.000 metres quadrats de superfície a consultori mèdic i a espais per entitats culturals, socials i esportives de la localitat.

El consultori mèdic està situat actualment en unes sales de seixanta metres quadrats de la planta baixa de l'ajuntament, però aquests locals són insuficients per donar cabuda a l'activitat dels sis professionals que l'atenen.

El consistori pagarà per l'antiga caserna un preu final de 40.000 euros, que suposa una rebaixa considerable del exigit fa un any, que era de gairebé 200.000 euros. Mercè Valls ha explicat que el fet que porti més d'una década en desus ha provocat una degradació notable. La de Torà és una de les últimes casernes que s'han adquirit. Anteriorment ho van fer els ajuntaments d'Agramunt i Gimenells. En aquets moments només queda pendent el d'Oliana.

Demolició del Casal


D'altra banda, l'ajuntament de Torà enderrocarà finalment l'edifici del Casal Parroquial, que es va enfonsar parcialment fa un any a causa de les pluges. Segons ha explicat l'alcaldessa, els informes dels tècnics adverteixen que és l'única possibilitat, donat el fràgil estat de l'estructura de l'edifici. Aquest havia servit fa anys com a local de cinema. L'any 2003 l'ajuntament va adquirir l'immoble al bisbat per una xifra de 72.000 euros i en els últims anys el consistori l'havia estat utilitzant com a magatzem municipal

La caserna disposa de 5 habitatges - Torà
La caserna disposa de 5 habitatges
Foto: Ramon Sunyer
Treballs de sanejament de la teulada del casal després de l'esfondrament - Torà
Treballs de sanejament de la teulada del casal després de l'esfondrament
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: ajuntament inversions caserna

Ho vols compartir?