Societat dilluns 11 març 2013 Autor: Jaume Moya

La conscienciació anti-fracking s’estén per la Segarra


<< Tornar     

Més de dues-centes persones han assistit als darrers actes informatius de la Plataforma Aturem el Fracking a Hostafrancs de Segarra i Cervera

Vuitanta persones van assistir a la Sala Buireu de Cervera
Vuitanta persones van assistir a la Sala Buireu de Cervera Foto: Jaume Moya

La Plataforma Aturem el Fracking ha intensificat les seves activitats a la comarca de la Segarra, amb la doble voluntat de sumar adhesions al moviment de municipis lliures de fracking i de pressionar al Govern perquè denegui l’autorització als projectes instats.

La darrera setmana, la PAF ha dut a terme xerrades informatives a Hostafrancs de Segarra i a Cervera. A Hostafrancs l’exposició va anar a càrrec de David Garcia i Jaume Moya, els quals, davant d’una vintena de veïns, van exposar l’amenaça que suposa el fracking sobre l’actual economia agro-ramadera de la comarca i la seva enorme afectació sobre el medi ambient i la salut de les persones.

Per la seva banda, les xerrades a Cervera van tenir lloc a l’Auditori, el passat dimarts 5, on Jaume Moya va exposar a un centenar de membres de l’Aula d’extensió universitària els riscos de la fractura hidràulica i quins són els interessos econòmics que s’amaguen darrera les empreses promotores. Dissabte 9, a la Sala Buireu, el mateix Moya, acompanyat del geòleg Jos Carbonell, convocats per l’Assemblea de Joves, el Grup de Defensa del Medi Natural i el Fòrum l’Espitllera, varen detallar en què consisteix el fracking, quines són les substàncies químiques tòxiques que s’hi empren i quines accions desenvolupa la PAF per promoure una legislació que prohibeixi aquesta tècnica i que es promogui el desenvolupament d’una nova política energètica sostenible, renovable i no agressiva amb la vida i el paisatge. Unes vuitanta persones van acudir a aquest acte, durant el qual Ramon Royes, Paer en cap de Cervera, va ratificar el seu compromís en la lluita contra el fracking i el seu convenciment que el Govern de Catalunya revisarà el seu posicionament i denegarà la implantació d’aquest activitat en territori català.

En aquest sentit, per unanimitat dels seus regidors, els consistoris de Plans de Sió i de Guissona s’han declarat municipis lliures de fracking, sumant-se als de Cervera, Torà, Torrefeta i Florejacs, Biosca i Sanaüja i més de setanta de tot Catalunya. A banda de la Diputació de Lleida i diversos consells comarcals i associacions de municipis.

Així mateix, la Plataforma aturem el fracking va anunciar que ha convocat als representants dels municipis de les terres de Lleida afectats per aquests projectes a una trobada que tindrà lloc el 13 d’abril a Agramunt.

Jos Carbonell en la seva intervenció a Cervera - Cervera
Jos Carbonell en la seva intervenció a Cervera
Foto: Jaume Moya
Jaume Moya i David Garcia en la xerrada de la Sala Buireu - Cervera
Jaume Moya i David Garcia en la xerrada de la Sala Buireu
Foto: Assemblea de Joves de Cervera


Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking entitats oposició

Lectures: 311 Darrera: 29.06.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


divendres 1 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator