Societat dimarts 12 març 2013 Autor: La Segarrenca (Associació per a la Igualtat)

Cervera celebra el dia internacional de les dones treballadores


<< Tornar     

Lamenten que des de la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra no s’organitzés cap activitat

gravació de la flashmob
gravació de la flashmob Autor: La Segarrenca

Divendres passat La Segarrenca va tornar a sortir al carrer per compartir la lluita en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Els actes del 8 de març d’enguany van consistir en la gravació d’una flashmob i d’un fòrum al voltant del documental Tierra de Mujeres. D’aquesta manera, es realitzaven activitats per cobrir totes les franges d’edat, doncs la lluita per a la igualtat efectiva és prou rellevant per tothom.

Per una banda, es va fer difusió als centres educatius, mitjans de comunicació digital, xarxes socials, etc. d’un vídeo amb la coreografia de la cançó ‘Esperant’ dels Obrint Pas. A partir de quarts de sis de la tarda, unes quaranta de persones de generacions diverses van agrupar-se a la Plaça del Consell Comarcal per acabar d’enllestir els últims retocs en els passos de la coreografia. En els propers dies, es divulgarà la flashmob mitjançant les xarxes socials. Volem agrair la col•laboració del Consell Esportiu de la Segarra i al Centre Esportiu Kodokan per obrir-nos les seves portes.

A continuació, es va realitzar un Docufòrum que va consistir en primer lloc, del visionat del documental Tierra de Mujeres, un treball que mostra la lluita per la dignitat de les dones a Chiapas (Mèxic). I en segon lloc, un petit fòrum sobre el mateix dinamitzat per la Zuleika Gómez, sociòloga especialitzada en qüestions de gènere. Des d’aquestes línies aprofitem per agrair-li la seva implicació en l’acte. Creiem que és una llàstima que en aquest acte només hi assistissin una vintena de persones.

Lamentem, també, que les úniques activitats organitzades fossin les de la Segarrenca i que des de la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra no se n’organitzés cap. Aquest fet ens fa reflexionar de la poca importància que donen els responsables polítics a temes com el de la igualtat de gènere i la dignitat de la dona. Això sí, quan hi hagi campanya electoral se n’ompliran la boca.

Tot i així, des de La Segarrenca valorem molt positivament els actes que es van realitzar, doncs considerem vital portar la reivindicació al carrer per fer partícip a tothom. Tot i així, entenem que la lluita ha de realitzar-se en el dia a dia del nostre entorn laboral, familiar, d’amistats, etc.
Cada dia ha de ser 8 de març!

Actes en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores - Cervera
Actes en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores
Autor: La Segarrenca
fòrum al voltant del documental - Cervera
fòrum al voltant del documental
Autor: La Segarrenca


Etiquetes: actes dones traballadores la segarrenca

Lectures: 104 Darrera: 18.05.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte 27 novembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator