Societat dilluns, 22 de Abril de 2013 Autor: editor

L'alcaldessa de Torà declara pel cas de la mort a trets d'un gos


<< Tornar     

Mercè Valls sosté que no va presenciar l'execució de l'animal i que no va donar cap instrucció al respecte

Mercè Valls a l'entrar a declarar al Jutjat de Solsona
Mercè Valls a l'entrar a declarar al Jutjat de Solsona Foto: ACN

L'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, ha declarat aquest dilluns al Jutjat de Solsona com a imputada pel cas de la mort a trets d'un gos a la via pública el passat 29 de març de 2012. Valls ha estat imputada com a coautora d'un delicte contra el drets dels animals, després que el mes de gener fos citat a declarar el regidor del consistori Josep Maria Alsina com a autor del tret a un gos al mig del carrer.

Mercè Valls ha estat imputada com a coautora dels fets, tot i que qui va matar l'animal va ser el fins llavors tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Torà, Josep Maria Alsina, qui ja va ser citat a declarar el mes de gener. En declaracions a la premsa, Valls ha assegurat que en la seva declaració ha explicat com van succeir els fets i ha manifestat que té 'respecte envers la justícia' per haver-la citat a declarar com a imputada. Tanmateix, l'alcaldessa no ha volgut donar detalls de la seva declaració perquè 'el cas està sota judici'.

De la seva banda, l'advocat del grup ecologista Ipcena -qui ha presentat la querella-, Carles López, ha manifestat que l'alcaldessa, en la seva declaració, 'ha al·legat que l'Ajuntament no tenia recursos per fer-se càrrec de l'animal i que ella no va presenciar l'execució del gos'. Segons López, Valls ha declarat que 'no va presenciar els trets contra l'animal, tot i que sí que ha dit que va sentir-los, i també ha afirmat que no va donar cap instrucció al tinent d'alcalde'.

L'advocat d'Ipcena ha manifestat que l'entitat ecologista considera l'alcaldessa responsable dels fets, en la mesura que 'a ella li correspon controlar allò que fan els membres de l'equip de govern i, per tant, no pot tolerar ni acceptar l'execució d'un animal a la via pública'. Segons López, 'sostenim que ella va actuar com a alcaldessa i que va tenir col·laboració directe amb els fets, tot i que no materialment perquè ella no va disparar, però sí en el control de la situació'.

Querella criminal contra els dos imputats


El passat març el Jutjat de Solsona va ratificar la querella Criminal contra Josep maria Alsina Simó per part d'IPCENA i de Futur Animal i contra Mercé Valls Querol per part d'IPCENA.

Marta Rey, l'advocadessa de Futur Animal i també portaveu de l'associació per aquest cas, va manifestar que de 'cap manera es deixarà còrrer el cas per tal d'evitar que es torni a repetir i que es segueixi incomplint la Llei catalana de protecció dels animals aprovada al 2003'.

Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012, quan Alsina, davant de l'alcaldessa i altres testimonis, hauria disparat tres trets amb una escopeta i l'hauria rematat a cops de bastó. La mort de l'animal va crear una gran polèmica al poble. Arran dels fets, l'alcaldessa de Torà va anunciar la destitució Alsina del càrrec de tinent d'alcalde que ocupava, i que només mantindria l'acte de regidor. La Cup ja va denunciar el maig del passat any que aquesta destitució no s'havia materialitzat.

Podeu seguir tota la informació del cas aquí

Pancarta denunciant els fets - Torà
Pancarta denunciant els fets
Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona elpassat gener - Solsona
Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona elpassat gener
Foto: ACN
L'endemà de la mort, van aparèixer cartells denunciant els fets - Torà
L'endemà de la mort, van aparèixer cartells denunciant els fets


Font: ACN Etiquetes: maltractament animal futur animal ipcena jutjat

Ho vols compartir?