Societat divendres, 26 de Abril de 2013 Autor: editor

Dos testimonis asseguren que Valls va presenciar la mort del gos


<< Tornar     

Desmunten la versió de l'alcaldessa de Torà sobre la mort a trets d'un gos a la via pública

Mercè Valls a l'entrar a declarar al Jutjat de Solsona
Mercè Valls a l'entrar a declarar al Jutjat de Solsona Foto: ACN

Dos testimonis de la mort a trets d'un gos a Torà, a la Segarra, asseguren que l'alcaldessa va presenciar els fets, tot i que ella ho va negar. Ho ha assegurat l'entitat ecologista que va denunciar la mort de l'animal.

Tot i que l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, va dir en la declaració davant del jutge que no va presenciar com el regidor Josep Maria Alsina va disparar els trets mortals a l'animal, aquest divendres dos testimonis han contradit aquesta versió. A més, els testimonis també asseguren que van veure el regidor rematant el gos amb un pal. Joan Vásquez, portaveu del col·lectiu ecologista Ipcena, que va denunciar els fets, explica que 'dos dels testimonis eren en el moment dels fets al lloc' i que 'van presenciar tota l'escena macabra'. Van veure 'com l'alcaldessa no es va moure en cap moment mentre va durar el fet, pràcticament a un metre del tinent d'alcalde'. Les mateixes persones confirmen que 'va realitzar tres trets i després el va rematar amb un pal fins que el pal es va trencar'.

L'alcaldessa ho va negarValls va declarar dilluns passat al jutjat de Solsona, imputada com a coautora d'un delicte contra els drets dels animals, després que al gener fos citat a declarar el regidor del consistori Josep Maria Alsina com a autor dels trets a un gos enmig del carrer.

L'advocat del grup ecologista Ipcena, Carles López, va explicar que en la seva declaració l'alcaldessa va al·legar que l'Ajuntament no tenia recursos per fer-se càrrec de l'animal i que ella no va presenciar l'execució del gos abandonat ni tampoc va donar cap instrucció.

L'entitat ecologista que va presentar la denúncia considera que l'alcaldessa és responsable dels fets, en la mesura que 'a ella li correspon controlar allò que fan els membres de l'equip de govern i, per tant, no pot tolerar ni acceptar l'execució d'un animal a la via pública'. Segons López, Valls 'va tenir col·laboració directa amb els fets, tot i que no materialment perquè ella no va disparar, però sí en el control de la situació'.Font: 324.cat Etiquetes: maltractament animal ipcena jutjat

Ho vols compartir?