Societat dilluns, 9 de Setembre de 2013 Autor: Jaume Moya

Vuit-centes espelmes encenen a Guissona una estelada de foc


<< Tornar     

l'acte convocat per Segarra per la Independència s'inscriu dins els preparatius de la Diada nacional de Catalunya

instants de la preparació, al carrer Bisbal
instants de la preparació, al carrer Bisbal Foto: Rosa Mas

Integrat dins les activitats de Festa Major de Guissona, la Segarra per la Independència i l'Ajuntament de Guissona van convocar el passat diumenge 8 de setembre l'encesa una estelada de foc, formada per un total de vuit-centes espelmes. Tot i que la pluja va obligar a ajornar l’activitat, que era prevista per la tarda de dissabte 7, una munió de guissonencs i guissonenques es van reunir al carrer Bisbal per participar en l’encesa, que tingué el campanar il•luminat de l’església de Santa Maria de Guissona com a imatge de fons.

La colla castellera dels Margeners va donar suport a l’acte i els comerciants locals havien distribuït prèviament els tiquets que permetien col•laborar amb l’acció i ajudar al seu finançament. L’acte va cloure amb la interpretació dels segadors, acompanyat de la música de gralles.

Durant l’acte, es va convidar a la població a participar massivament en la Via Catalana, com a manifestació de la voluntat d’alliberament del poble català. A hores d’ara, hi ha prevista la participació de més de mil dos-cents segarrencs i segarrenques en la cadena humana, cobrint principalment els trams de les terres de l’Ebre.

instants de la preparació, al carrer Bisbal - Guissona
instants de la preparació, al carrer Bisbal
Foto: Rosa Mas
instants de la preparació, al carrer Bisbal - Guissona
instants de la preparació, al carrer Bisbal
Foto: Rosa Mas


Font: Segarra per la Independència Etiquetes: estelada de foc guissona independència Via Catalana
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?