Societat dijous, 6 de Març de 2014 Autor: somsegarra

La Segarra commemora el Dia Internacional de les Dones


<< Tornar     

Cervera, Guissona, Sant Guim, Hostafrancs i Ribera d'Ondara han programat diversos actes

La Segarrenca organitza una visita a la casa Dalmases
La Segarrenca organitza una visita a la casa Dalmases Foto: La Segarrenca

Les activitats s'inicien aquests divendres amb una Taula rodona ‘Sóc dona i a més política’, a Hostafrancs, amb l'assistència de les cinc alcaldesses de la comarca i moderada pel director de la Manyana TV  a Lleida. A Sant Guim de Freixenet es projectarà l'audiovisual "Sempre surt el sol" realitzat pel Consell i recent Premi Francesc Candel 2013 de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment a l'audiovisual, es farà una taula de vivències de veïnes de Sant Guim que també han viscut un procés migratori. I a Guissona. a les 20 h al Casal Jove es projectarà la Xerrada "Quins tresors amaga la meva sexualitat" a càrrec de la sexologa, Blanca Ribera. 

El dissabte 8 de març, a Cervera, s’organitzen un seguit d’activitats, la xerrada col·loqui: “Entre llençols, fils i llibres. La dona cerverina al segle XVIII”, organitzada per la Paeria, que s’emmarca dins dels actes commemoratius del Tricentenari de 1714. El Consell Esportiu de la Segarra organitza una patinada per la igualtat, uns contes per la igualtat i finalment una xocolatada. La Segarrenca proposa la descoberta de la vida i espais de les dones a casa Dalmases, i, al acabar, un tast de cervesa artesana

Posteriorment, el 15 de març, a Ribera Ondara es realitzarà la Xerrada ‘Energia i potencial femení’, a càrrec d'Helena Farràs i teatre ‘Revés de les dones’ a càrrec de la companyia de teatre de Talavera. I a Guissona el 24 de març a les 19.30 h a la Biblioteca la Xerrada: "Dona i Guerra Civil" a càrrec d'Assumpta Montellà, historiadora i escriptora. 

El dia internacional de les dones o dia de la dona treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Aquest dia commemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i a la societat en general. Se celebra des del dia 19 de març de 1911.

Acte a Sant Guim per commemorar el Dia Internacional de les Dones - Sant Guim
Acte a Sant Guim per commemorar el Dia Internacional de les Dones
Acte a Guissona per commemorar  el Dia Internacional de les Dones - Guissona
Acte a Guissona per commemorar el Dia Internacional de les Dones
La Segarra commemora el Dia Internacional de les Dones - Cervera
La Segarra commemora el Dia Internacional de les Dones
Acte a Hostafrancs per commemorar  el Dia Internacional de les Dones - Hostafrancs
Acte a Hostafrancs per commemorar el Dia Internacional de les Dones


Etiquetes: actes 8 de març dones segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?