Societat dilluns 10 març 2014 Autor: Jaume Moya

Càritas Interparroquial de Cervera rep el Premi Sikarra 2014


<< Tornar     

El Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot reconeixen la tasca de l'Entitat en favor dels més desafavorits i la seva notable contribució a la cohesió social

imatge d'arxiu d'una assemblea de Càritas
imatge d'arxiu d'una assemblea de Càritas Autor: Càritas Cervera

El Premi Sikarra -en la seva tercera edició- es concedeix a l’entitat Càritas Interparroquial de Cervera. El Jurat del Premi ha valorat especialment la trajectòria de l’Entitat que, des de 1990, treballa a favor dels més desafavorits i encapçala una notable contribució a la cohesió social. El reconeixement a la tasca del seu voluntariat i el fet de ser una entitat sense ànim de lucre també són aspectes que han estat considerats a l’hora d’emetre el veredicte. Viure uns moments especialment durs pels col•lectius més vulnerables, així com l’augment exponencial del nombre de famílies i persones ateses, pobres i en risc d’exclusió social, i en perill de desnonaments, motiva especialment al Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot, entitats promotores del premi, a regraciar públicament la seva tasca i posar llum sobre la seva existència i acció. Amb el reconeixement de Càritas Interparroquial de Cervera, es distingeix també la tasca de la resta de delegacions de Càritas de l'Arxiprestat de la Segarra (Sant Ramon, Torà i Sant Guim de Freixenet), així com les altres delegacions de Càritas a la Segarra i a Catalunya.
Càritas és una entitat no governamental, formada per un grup de dones i homes que hi dediquen el seu temps sense cap retribució i que centra la seva activitat en projectes d’atenció a la família, la vellesa i la infància, amb especial atenció a les famílies que han perdut la llar i al col•lectiu de persones desestructurades i sense hàbits laborals, als quals atén per la seva reinserció al món del treball amb el suport de la Fundació privada Xavier Paules.
El lliurament del Premi coincideix amb l’elaboració, des del Fòrum l’Espitllera, d’un document que analitzarà la crisi i marginalitat a la Segarra, el qual es troba actualment dins l’entitat en fase de debat i redacció.
El guardó serà lliurat el proper dissabte 22 de març en un acte obert al públic que tindrà lloc al Cafè de Tarroja de Segarra. Com a complement de l’acte La Garbiana, cooperativa agrícola de Tarroja, oferirà als visitants una visita al seu obrador de producció ecològica, i es clourà amb un sopar en homenatge a l’entitat a guardonada (per accedir al qual caldrà reservar plaça abans del 12 de març). L’esdeveniment comptarà amb les intervencions musicals d’Hèctor Berberide i Josep Rodríguez.
Les edicions anteriors del Premi Sikarra varen reconèixer a l’activista turístic i cultural de Cervera, Armand Forcat, i a l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular. El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez títolada l’”Esguard alliberat”. Reprodueix en una grisalla el motiu del revers de la moneda de Sikarra (cedida per les promotores al Museu de Cervera), integrada dins el perfil d’una espitllera de fusta, símbol de la projecció cap al futur de la identitat de la Segarra. Fins el dia 22 estarà exposada a la Biblioteca comarcal Josep Finestres, de Cervera.

escultura del Premi Sikarra 2014, obra d'Ana Marín-Gálvez -
escultura del Premi Sikarra 2014, obra d'Ana Marín-Gálvez
Autor: Ana Marín-Gálvez
imatge d'axiu d'una activitat dels nens de Càritas - Sant Guim de Freixenet
imatge d'axiu d'una activitat dels nens de Càritas
Autor: Càritas Cervera
recollida d'aliments pel Banc d'Aliments - Cervera
recollida d'aliments pel Banc d'Aliments
Autor: Càritas Cervera

Adjunts:  veredicte-2014.pdfFont: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Premi Sikarra Càritas Cervera Espitllera Fundació Jordi Cases i Llebot Sikarra 2014 Tarroja Garbiana

Lectures: 351 Darrera: 16.05.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dijous 23 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator