Societat dijous, 3 de Juliol de 2014 Autor: somsegarra

70 joves segarrencs participen als camps de treball locals


<< Tornar     

Torà, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Ribera d’Ondara i Massoteres realitzen camps de treball locals durant el mes de juliol

Camp de treball local a Sanaüja
Camp de treball local a Sanaüja Foto: CC Segarra

Els municipis de Torà, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Ribera d’Ondara i Massoteres amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Segarra del Consell Comarcal projecten durant el mes de juliol els camps de treball locals. Durant el mes de juny es van fer reunions informatives als municipis i prop de 70 joves han estat inscrits.

Els joves s’han distribuïts en grups i són d’edats compreses entre 13 i 16 anys. Segons la necessitat del municipi cada camp de treball es dedica a fer diferents coses. Per exemple a Torà, 8 joves de 13 i 14 anys es preparen per fer de voluntaris pel municipi. Durant una setmana coneixeran i descobriran maneres d'implicar-se i ser actius al poble. El primer dia han fet descoberta a Caritas, on la tècnica ha explicat el seu funcionament acompanyat d'una dinàmica sobre el consum responsable. Tot seguit han experimentat en primera mà les tasques que els voluntaris fan a la entitat. Al llarg dels dies també, de la mà dels promotors de l'entitat de Patrimoni Cultural arreglaran els entorns del municipi.

A la resta de municipis també dediquen bàsicament les hores a fer tasques d’arranjament al municipi. En total son 15 hores de treball que ho distribueixen en 3 hores al dia. Un cop finalitzat el camp de treball, s’obsequia als joves amb un abonament per les piscines, o bé, amb una sortida a Port Aventura. Des del Consell Comarcal es paga el transport d’aquesta sortida.

Aquesta tipologia de camps de treballs locals es el primer any que es fan a la Segarra i la resposta ha estat molt positiva i molt ben valorada pels ajuntaments. Els camps de treball són organitzats directament des dels ajuntaments amb la col·laboració del Consell Comarcal i amb el suport de la Direcció General de Joventut. Combinen el lleure amb el servei a la comunitat, bé ajudant persones, bé protegint la natura, bé recuperant el patrimoni, etc.

Camp de treball local a Torà - Torà
Camp de treball local a Torà
Foto: Torà Jove


Etiquetes: camps de treball joves estiu segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?