Societat dimecres, 23 de Juliol de 2014 Autor: somsegarra

ICV-EUiA demana novament que s'aturi el consorci sanitari a Lleida


<< Tornar     

Avui hi ha convocada una Jornada de protestes de Marea Blanca Lleida a tots els caps de la demarcació

Protesta de Marea Blanca contra el consorci sanitari a Lleida
Protesta de Marea Blanca contra el consorci sanitari a Lleida Foto: peldretalasalut.wordpress.com

Demà es votarà al Ple del Parlament de Catalunya la moció d’ICV-EUiA que demana de nou que s’aturi la creació d'un consorci sanitari a Lleida. La moció inclou també la reprovació del conseller Boi Ruiz per la seva gestió al capdavant del Departament de Salut que ha provocat una reducció de la qualitat assistencial, la degradació dels serveis sanitaris de titularitat pública, l'augment dels temps d'espera i ha precaritzat les condicions de treball dels i les professionals. La seva gestió ha generat rebel·lió entre els usuaris i crítiques unànimes dels professionals i experts del sector.

La moció ecosocialista també exigeix al govern que asseguri que no hi ha noves retallades en despesa sanitària aquest any, assegurant que la disponibilitat pressupostària per als hospitals de titularitat pública per 2014 no serà inferior al del tancament del 2013. Garantia que el 100% del pressupost de 2014 d'aquests centres es destini a prestació de serveis sanitaris, i no a eixugar dèficit del 2013. Compromís de recuperar en les partides pressupostàries destinades a Salut, en un màxim de 3 anys, els 1.600 milions d'euros retallats en despesa sanitària de 2010 a 2014.

A més ICV-EUiA ha arribat a un acord per introduir una esmena en una moció de C’S que demana:
-Constituir un grup de treball Govern-Parlament específic per valorar i debatre els diversos projectes de col·laboració, concertació i concentració de serveis assistencials que el govern ha posat en marxa i en els que es vol integrar a l’ICS junt amb altres empreses de titularitat pública o privada amb o sense afany de lucre. Aquest grup de treball ha de vetllar per garantir la transparència del procés, per la seva adequació a la legalitat, i per garantir la qualitat i continuïtat del sistema públic de salut dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
-Deixar en suspens els projectes engegats per a crear consorcis o qualsevol altre tipus d'ens entre els centres de l'Institut Català de la Salut i d'altres de titularitat pública o privada, fins que la comissió parlamentària no s'hagi pronunciat sobre la idoneïtat de qualsevol d'aquests projectes.

Jornada de protestes de Marea Blanca Lleida


La Marea Blanca Lleida fa avui una nova jornada de mobilitzacions per protestar contra el nou consorci sanitari que gestionarà de forma única els hospitals del Pallars, Arnau de Vilanova i Santa Maria i tots els cap de la província, excepte el de Viella. Les mobilitzacions, que compten amb el suport de ICV, han començat a primera hora del matí amb una concentració a Balaguer i continuaran a la tarda amb una tancada a l’hospital Arnau de Vilanova, que durarà com a mínim 14 hores. També hi haurà tancades als caps de Tàrrega, Agramunt, Sort, Tremp i la Pobla.

La Marea Blanca Lleida reclama la retirada de l’ens de gestió única. Lamenten que, un mes després de l’entrega de més de 38 mil signatures, el projecte continua vigent. Així ho ha explicat un dels membres de la marea blanca de Lleida, Gerard Sala.Sala ha avançat que, si el departament de salut no atura el projecte de consorci, la marea blanca tampoc aturarà les mobilitzacions.

Segons la Marea Blanca, la Generalitat aposta per desmembrar l'Institut Català de la Salut a través d'entitats públiques subjectes al dret privat, com aquest consorci. ‘Mentre ens presenten aquesta via com la millor opció per millorar l'eficiència del sistema públic de salut ressonen els escàndols de corrupció (cas Crespo, cas Bagó) que han evidenciat la manca de transparència i la submissió a interesos polítics dels consorcis’.

ICV-EUiA demana novament que s'aturi el consorci sanitari a Lleida - LLeida
ICV-EUiA demana novament que s'aturi el consorci sanitari a Lleida
Foto: ICV

Adjunts:   Moció-ICV-EUiA-ple-situació-hospitals---24-juliol-2014.pdfFont: ICV-EUiA Etiquetes: sanitat protestes consorci sanitari ponent
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?