Societat dimecres 10 desembre 2014 Autor: somsegarra

Calaf comptarà amb un Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç


<< Tornar     

Es preveu que entri en funcionament durant el primer trimestre del 2015

Vista general de Calaf
Vista general de Calaf Foto: Ramon Sunyer

L’alcaldessa de Calaf i presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal Segarrenca, Ma Antònia Trullàs i el gerent d’APINAS, Jordi Aymamí, van signar aquest divendres un conveni per a la gestió del futur Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, CEDIAP, que es posarà en funcionament a Calaf.
 
El projecte és el resultat de la col·laboració público-privada entre la Diputació de Barcelona que ha lliurat a la Mancomunitat  Intermunicipal Voluntària Segarrenca una subvenció de 112.684 euros, destinada a les obres i equipament del servei, l’Ajuntament de Calaf, que cedeix el local i l’entitat sense ànim de lucre APINAS, que se n’encarregarà de la gestió i es farà a càrrec de les despeses de manteniment.

Atenció al desenvolupament dels infants

L'objectiu del CEDIAP és l'atenció a les consultes de les famílies amb fills que presentin algun problema en el seu desenvolupament ja sigui físic (respiratori/motriu/sensorial) o psicològic; la realització de diagnòstics, tractaments i seguiments dels casos que ho requereixin i la coordinació amb la xarxa de professionals que treballen en els diversos àmbits d'atenció a la infància per a la prevenció, detecció i tractament. L'equip està format per psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes i neuropediatres.

El centre podrà donar servei de proximitat tant a les escoles bressol, com a les escoles, els pediatres, el Centre d'Atenció Primària, els serveis socials, i a les famílies de la zona. L’equipament disposarà de tres sales de consulta d'atenció personalitzada, una sala d'espera, un espai de recepció, un lavabo adaptat, i un espai de magatzem o auxiliar.

Es preveu que el centre entri en funcionament durant el primer trimestre del 2015 i estarà situat als baixos dels pisos socials situats al costat del CAP, en uns locals propietat de l’Ajuntament.Etiquetes: serveis atenció precoç cediap calaf

Lectures: 124 Darrera: 03.12.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?