Societat dimarts, 20 de Octubre de 2015 Autor: editor

Nou judici a Alsina per matar a trets un gos abandonat


<< Tornar     

El regidor acusat reconeix que va disparar tres trets a l'animal però nega que el rematés amb un pal. Fiscalia i acusació demanen un any de presó i tres anys d'inhabilitació per un delicte de maltractament animal

Nou judici a Alsina per matar a trets un gos abandonat
Nou judici a Alsina per matar a trets un gos abandonat Foto: ACN

El jutjat penal 3 de Lleida ha acollit aquest dilluns el judici al regidor i tinent d'alcalde de Torà (Segarra), Josep Maria Alsina, acusat de matar a trets un gos abandonat el 29 de març de 2012. L'acusat i l'alcaldessa, Mercè Valls, han declarat que el gos s'havia mostrat agressiu. Alsina ha reconegut que va disparar tres trets a l'animal amb la intenció de matar-lo però ha negat que el rematés amb un pal. "No volia que patís però era l'única solució", ha dit. Els veïns dels municipi i els dos agents de la Guàrdia Civil que van intervenir en la captura de l'animal han negat que el gos fos agressiu. "Era un gos tranquil i juganer", han assegurat els agents.

Segons Alsina i l'alcaldessa, el gos havia creat alarma al poble perquè era molt gran i "feia por". Dues veïnes han explicat que van denunciar a l'Ajuntament que el gos els molestava perquè s'adormia a la porta de les seves cases i l'havien saltat per sortir o que en una ocasió l'animal va saltar a sobre d'una d'elles i la va espantar. Els altres veïns de la zona, però, han assegurat que l'animal no s'havia mostrat agressiu en cap moment, que feia alguns dies que rondava per allà, que anava amunt i avall passejant i que alguns veïns li posaven menjar i aigua. 

Tant la fiscalia com l'acusació particular, Ipcena i Futur Animal, demanen un any de presó per a Alsina i tres anys d'inhabilitació per un delicte de maltractament animal. En canvi, la defensa manté que es tracta d'una falta que només implicaria una multa econòmica i cap tipus d'inhabilitació.

Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012. Després dels intents de l’Ajuntament de Torà per trobar algú que es fes càrrec del gos abandonat que hi havia a la població, va ser el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil qui va capturar i lligar l’animal a un pal. Els agents d’aquest cos van marxar del lloc perquè el tinent d’alcalde ara acusat els va assegurar que se’n feia càrrec. La mort de l'animal va crear polèmica al poble i diversos fòrums virtuals i pancartes penjades al carrer van voler denunciar la mort del gos.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona va disposar el sobreseïment del cas, per segona vegada, el febrer de 2014, el primer va ser el juny de 2012 en considerar que no quedava justificada la perpetració d'un delicte. L’abril de 2014 l’Audiència de Lleida va obrir judici oral contra Alsina per presumpte maltractament animal

Podeu seguir tota l’evolució del cas en aquest especialEtiquetes: maltractament animal futur animal ipcena jutjat

Ho vols compartir?