Societat dimarts 25 octubre 2016 Autor: Ajuntament de Calaf

Fira de la Carbassa a Calaf


<< Tornar     

El proper 1 de novembre se celebrarà la segona edició que comptarà amb una trentena de parades d’artesania, gastronomia i cultiu del fruit de tardor

La Fira de la Carbassa comptarà amb una trentena de parades d’artesania, gastronomia i cultiu del fruit de tardor Autor: Ajuntament de Calaf

El proper 1 de novembre, dia de Tots Sants, se celebrarà a Calaf la segona Fira de la Carbassa després de l'èxit de la primera edició. El certamen, que gira entorn al cultiu, l'artesania i la gastronomia de la carbassa comptarà amb una trentena de parades i diverses activitats ubicades a la cèntrica plaça dels Arbres del municipi, entre les quals destaca el Concurs de carbasses gegants.

En aquesta fira, que s'obrirà al públic a les 9.30 hores, els visitants hi podran trobar parades d'artesania feta amb carbassa, com objectes de decoració o utensilis per a la llar. També hi haurà estands relacionats amb el cultiu i amb la gastronomia d'aquest fruit de tardor.

A partir de les 10.00 hores es podrà visitar l'exhibició d'escultures de carbassa que farà la reconeguda escultora, Xiu Duset. Seguidament, a les 11.00 hores, tothom qui vulgui podrà descobrir com aconseguir una carabassa gegant gràcies a la xerrada que faran el cultivador Jordi Xandri, i Salvador Mogas, president de l'Associació espanyola de cultivadors de carbasses i hortalisses gegants. També a les 11.00 hores, qui ho prefereixi podrà gaudir d’una visita guiada al castell, a l’exposició commemorativa de Ramon Sala Coy i al campanar. Tothom qui hi vulgui participar s’haurà d’adreçar a la plaça dels Arbres.

A les 11.30 hores s’iniciarà una cercavila de gegants d’arreu del territori català, acte dins de la Trobada de Gegants de Calaf que tindrà lloc aquest mateix dia en el marc de la celebració de Tot Sants.

Cap a mig matí, es podrà gaudir d'una degustació de tastets de carabassa a càrrec dels Boines Negres de Sant Feliu de Codines. A més, es podrà visitar la mostra de fruits de tardor que muntaran des de l'ARCA, que també repartiran pa amb oli i sucre, codonyat i raïm.

A les 12:45 hores tindrà lloc la ballada final i l’entrega de records de la Trobada Gegantera. I, per acabar, s'entregaran els premis del Concurs de carbasses gegants.

Concurs de carbasses

Un dels atractius de la fira és el Concurs de carbasses gegants, que enguany arriba a la seva quarta edició. Obert a tothom, qui vulgui participar haurà de portar la seva carbassa a les 8.00 hores a la plaça dels Arbres. En aquest punt es verificarà i es pesarà cada una de les carbasses. Seguidament, es col·locaran de manera que tothom qui vulgui les pugui admirar.

Les carbasses amb més pes seran les guanyadores. Hi haurà dues categories de premis, la general i la de l'Alta Segarra. Els premis de la categoria general seran de 200 euros per al 1r premi, 100 euros per al 2n i 50 euros per al 3r. En la categoria Alta Segarra el 1e classificat s'endurà 150 euros, el 2n 75 euros i el 3r 50 euros.

Un any enrere, la carbassa guanyadora de la categoria general tenia un pes de 302 kg.

Vols veure més fotos?


Etiquetes: fira carbassa calaf
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


diumenge 20 octubre 2019
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator