Societat diumenge 30 octubre 2016 Autor: Ajuntament de Calaf

Exposició commemorativa de l’artista calafí Ramon Sala i Coy


<< Tornar     

Permetrà descobrir obres inèdites de l’artista polifacètic on hi apareixen personatges de Calaf, paisatges de l’entorn i esbossos, tan a llapis com a tinta

Una exposició commemorativa permetrà descobrir obres inèdites de l’artista calafí Ramon Sala i Coy
Una exposició commemorativa permetrà descobrir obres inèdites de l’artista calafí Ramon Sala i Coy Autor: Ajuntament de Calaf

En motiu del 15è aniversari de la mort de l’artista calafí Ramon Sala i Coy, el pròxim diumenge 30 d’octubre a les 12.30 hores s’inaugurarà una mostra de la seva producció artística com a pintor i dibuixant. En l’exhibició, que tindrà lloc a la capella del Centre Cívic de Calaf, s’hi podran veure obres inèdites de l’artista. La idea i realització de la iniciativa ha anat a càrrec de la Marina Duocastella Sala amb la col·laboració de la família Sala Grau, i amb el suport de l´Ajuntament i de catPatrimoni.

L’exposició, d’entrada lliure, estarà oberta durant Tot Sants de les 11.00 a les 13.00 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores. Passat el festiu s’obrirà per a visites guiades i en dies puntuals.

Què hi podrem descobrir

Ramon Sala i Coy va néixer a Calaf el 1924 i va morir el 2001 al mateix municipi. Pintor i escriptor, va deixar una extensa obra molt vinculada al poble de Calaf.

A l’exhibició s’hi podran veure dibuixos inèdits de l’artista polifacètic on hi apareixen personatges de Calaf, paisatges de l’entorn i esbossos, tan a llapis com a tinta. La gran majoria els va produir en els anys de la seva adolescència i joventut, entre els anys 40 i 50. També hi haurà una mostra de les seves obres més populars d’estil costumista com paisatges, retrats i bodegons. A més, estarà exposada l’Auca de Calaf, una de les seves creacions més reproduïdes i populars.

L’estil de Sala és realista encara que hi ha una evolució en la seva producció artística cap a quadres més simbòlics. Una de les obres a destacar de l’exposició i que representa aquest vessant més simbòlic, és el quadre ‘Portada d’aigües a Calaf’. L’obra reprodueix un dels fets històrics més rellevants del municipi que va ser l’arribada d’aigua potable a les llars.

Un altre dels quadres a destacar és el de ‘La Pesta’, on es mostren els fets succeïts durant la Pesta Negra a Calaf que va provocar centenars de morts.Etiquetes: exposicions ramon sala i coy calaf

Lectures: 33 Darrera: 02.11.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte 4 desembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator