Societat divendres 7 abril 2017 Autor: Justícia i Pau - La Segarra

Conferència 'Conversió ecològica: revolució cultural'


<< Tornar     
cartell Conversió ecològica: revolució cultural
cartell Conversió ecològica: revolució cultural Autor: Justícia i Pau

Conferència 'CONVERSIÓ ECOLÒGICA: REVOLUCIÓ CULTURAL',
a càrrec de Birgit Weiler, Germana Missionera Mèdica, professora de teologia a Perú, especialista en teologia intercultural, assessora teològica, coordinadora d'investigació d'experiències d'inculturació i evangelització integral, i d'investigació i aplicació pastoral sobre indígenes i canvi cultural.

La conferenciant
Birgit Weiler va néixer a Alemanya, on va entrar a la Congregació de les Germanes Missioneres Mèdiques, i va estudiar la llicenciatura en teologia catòlica.
Va fer una estada a l'India per estudis interculturals i interreligiosos i treball amb els dalit (intocables), i a Sudamèrica, treball pastoral en barriades marginals de Maracaibo i Barquisimeto (Veneçuela), i treball pastoral, formació teològica dels agents de pastoral i treball de drets humans a Arequipa (Perú).

Professora de teologia a Lima: al Instituto Teológico Juan XXIII , en programes de la Conferencia de Religiosos y Religiosas en Perú i a la Universidad Antonio Ruiz de Montoya (UARM). Col·laboradora del Instituto de Etica y Desarrollo de la UARM i del Instituto Fe y Cultura de la UARM. Durants uns quants anys, membre de l'equip de redacció de les revistes “Páginas” i “Cuadernos de Espiritualidad”; publicacions sobre temes de fe i cultura, justícia y ecologia. Va cooperar amb diverses institucions i ONGs en la sensibilització ecològica i en el treball per la justícia i un desenvolupament sostenible al Perú.

A Alemanya va fer estudis de doctorat en filosofia, especialitat en teologia intercultural, en un programa de teologia intercultural de la Universitat Johann Wolfgang Goethe de Francfurt.

Havent tornat a Perú: professora de la UARM i dels dos mateixos instituts. És assessora teològica de la Comisión Episcopal para la Acción Social (CEAS) y del Departamento de Justicia y Solidaridad del Consejo Episcopal Latinoamericano (CELAM). Fa col·laboració teològica i pastoral contínúa amb el Vicariato “San Francisco de Javier” de Jaén (Perú), a la Zona Pastoral de Selva (pobles indígenes awajún i wampis). És coordinadora del projecte d'investigació sobre reflexió teològica de les experiències d'inculturació i evangelizació integral en aquesta Zona, en la UARM. Coordina un projecte d'investigació i aplicació pastoral sobre joves indígenes en el canvi cultural: treballs sobre el bon viure del pobles indígenes i el seu potencial profètic en un món globalitzat. S'encarrega de la Dirección de Investigación e Incidencia de la UARM.


Adjunts:  A1704ConversioEcologicaRevolucioCulturalCartell.pdfEtiquetes: conferència conversió ecològica justícia i pau

Lectures: 6 Darrera: 19.05.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte 4 desembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator