Societat diumenge, 25 de Març de 2018 Autor: Fòrum l'Espitllera

L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt


<< Tornar     

El president de l'Associació Cultural Baixa Segarra, Silvestre Palà, diu que el sentiment de pertinença a la Segarra segueix ben viu

L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt
L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt Foto: Xavier Santesmasses

En un acte celebrat al Castell de Santa Coloma de Queralt, l'Associació Cultural Baixa Segarra (ACBS) ha rebut avui dissabte, de mans del president de la Fundació Jordi Cases i Llebot, Xavier Rivera, el Premi Sikarra. El guardó, que enguany arriba a la setena edició, reconeix cada any persones i entitats que contribueixen en la divulgació, estudi, projecció, justícia i cohesió social de la Segarra històrica.

El guardó és una espitllera d'Anna Maria Marín Gálvez, que guarda el revers de la moneda de Sikarra documentada de fa 2300 anys.

Durant l'acte, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma, Angelina Nogués, ha volgut agrair la concessió del premi fent un joc de paraules dient que 'l'espitllera es queda al castell'.

El president de l'ACBS, Silvestre Palà, ha agraït el guardó dient que 'la nostra tasca fa que Santa Coloma ens tingui com la gent que manté la memòria històrica local'. Així, l'entitat en els seus 25 anys d'existència ha publicat 33 llibres i ha dissenyat 35 exposicions dedicats a la comarca i la seva gent. Silvestre Palà ha manifestat també que avui el sentiment de pertinença a la Segarra és igual de viu que fa mig segle. En la seva intervenció, Palà ha volgut llegir una breu missiva del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des de la presó de Soto del Real, remesa el passat 7 de març al Club de Lectura de Santa Coloma de Queralt: 'Amics de Santa Coloma, la cultura és el millor antídot contra el feixisme i la intolerància'. Segons Palà, les paraules de Cuixart 'resumeixen la capacitat de resistència del nostre poble davant la barbàrie que ens vol anorrear'.

Les paraules de tots els inbtervinents han estat també marcades pel moment polític que viu Catalunya i de rebuig a l'actuació política i judicial de l'Estat espanyol. A l'acte hi han intervingut l'alcalde de Santa Coloma, Magí Trullols, el president del Consell de la Conca, Francesc Benet, i l'ha tancat la presidenta del Fòrum l'Espitllera, Maria Garganté, que ha denunciat que l'Estat espanyol persegueix les idees i que vol castigar tot un poble empresonant els polítics legítimament escollits.

L'acte ha estat acompanyat musicalment pel Cor Oh! de Santa Coloma, format per 14 veus femenines i un pianista.

En les anteriors edicions del Premi Sikarra s’ha guardonat la poetessa cerverina Rosa Fabregat, la Cooperativa La Garbiana de Tarroja de Segarra, la Cooperativa l'Olivera de Vallbona de les Monges, l’entitat Càritas Diocesana de Cervera, els Amics de l’Arquitectura Popular i l’activista cultural cerverí Armand Forcat.

L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt - Santa Coloma de Queralt
L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt
Foto: Xavier Santesmasses
actuació del Cor Oh! - Santa Coloma de Queralt
actuació del Cor Oh!
Foto: Xavier Santesmasses
La Sala del Castell plena de gom a gom - Santa Coloma de Queralt
La Sala del Castell plena de gom a gom
Foto: Xavier Sunyer


Font: Fòrum l’Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: premi sikarra 2018 associació cultural baixa segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?