Societat dimarts, 5 de Febrer de 2019 Autor: AjTora

Convocatòria Roda de premsa 'Canvi comarca de Biosca i Tora'


<< Tornar     

Dimarts 5 de febrer a l'Ajuntament de Torà

La zona nord del territori comparteix paisatge amb el Solsonès
La zona nord del territori comparteix paisatge amb el Solsonès Foto: Ramon Sunyer

Aviat farà 9 anys que els Ajuntaments de Biosca i Torà vam iniciar el procediment de canvi de comarca dels nostres municipis, de la Segarra (Vegueria de Lleida) al Solsonès (Vegueria de la Catalunya Central).

El procediment iniciat l'any 2010 va quedar escapçat el desembre de 2014 amb la negativa del 'Gobierno de España' a autoritzar la celebració d'una consulta popular a Biosca i Torà per preguntar sobre aquest canvi d'adscripció comarcal, en considerar que els canvis de comarca són competència del Parlament de Catalunya i no dels ajuntaments.

Pel que des de l'any 2015, els Ajuntaments de Biosca i Torà hem demanat oficialment dues vegades al Parlament de Catalunya l'aprovació urgent d'una llei que incorpori els municipis de Biosca i Torà a la comarca del Solsonès.

Han passat quasi 4 anys i no tenim resposta oficial de cap grup parlamentari al respecte.

Pel que els Ajuntaments de Biosca i Torà hem decidit explicar-ho públicament i per això convoquem als mitjans de comunicació a una roda de premsa que tindrà lloc a:

AJUNTAMENT DE TORÀ - Plaça del Vall, 1 25750 TORÀ
EL DIMARTS, 5 DE FEBRER DE 2019, A LES 11H DEL MATÍ

Us hi esperem!
Magí Coscollola i Andreu Corneli Caubet i Camats
Alcalde de Torà Alcalde de Biosca

Durant la roda de premsa es lliurarà als assistents un comunicat de premsa extens amb informació relativa a la justificació d'aquest canvi de comarca i als tràmits que s'han fet fins ara per fer-lo realitat. Preguem confirmació d'assistència a la roda de premsa al telèfon 609 330 218.Etiquetes: canvi comarca torà biosca solsonès

Ho vols compartir?