Societat dimecres, 10 de Juliol de 2019 Autor: AjTora

Torà disposa d'un desfibril·lador al carrer


<< Tornar     

Situat al passatge que va de la plaça del Vall a la plaça del Pati

Torà disposa d'un desfibril·lador al carrer
Torà disposa d'un desfibril·lador al carrer Foto: AjTora

L'Ajuntament de Torà ha instal·lat un punt DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) a la via pública en el passatge que va de la plaça del Vall a la plaça del Pati. La Diputació de Lleida ha aportat el dispositiu i l’ajuntament ha assumit el cost de la instal·lació.

Aquest punt se suma als diferents espais cardioprotegits de Torà situats tots ells en recintes com la Residència Verge de l'Aguda, el consultori mèdic, el poliesportiu i també a les piscines municipals.

L’actuació s’emmarca dins el projecte de la Diputació de Lleida de convertir les comarques de Lleida en un territori cardioprotegit.

L’ús dels desfibril·ladors és senzill i pot ser utilitzat per qualsevol persona encara que no tingui coneixements sanitaris, només cal que seguiu les instruccions de l’aparell. L'aparell DEA permet dur a terme una primera intervenció abans no arribin els equips d'emergència. Una ràpida reacció pot ser fonamental.

Actualment sobreviuen dues de cada 100 persones que pateixen una aturada cardíaca al carrer. En aquests casos, hi ha poc temps per reaccionar i la reanimació cardiopulmonar (RCP) es converteix en prioritat. Es disposa d’un màxim de 10 minuts per actuar i intentar salvar la vida de la persona. Es calcula que la instal·lació dels aparells desfibril·ladors d’ús públic pot fer augmentar el percentatge de supervivència fins al 20 o 25%, d'aquí la importància que el desfibril·lador es trobi tan accessible com sigui possible.

Instrucccions d'ús del desfibril·lador - Torà
Instrucccions d'ús del desfibril·lador
Foto: AjTora


Etiquetes: Desfibril·lador Extern Automàtic DEA Torà

Ho vols compartir?