Societat dilluns 17 juliol 2006 Autor: editor

Veïns de Torà tallen la C-1412 en protesta per les retallades sanitàries


<< Tornar     

Prop de cinc-centes persones de Torà i rodalies van ocupar ahir a la tarda durant una hora la carretera C-1412 devant el Polisportiu de Torà per denunciar els dèficits sanitaris que pateixen actualment

Foto Xavi Sunyer
Foto Xavi Sunyer

Segons Domènec Oliva, president de la Comissió Sanitària de Torà l'acte de protesta es motivat per la pèrdua continuada de serveis médics que des de fa set anys afecta al consultorio de Torà, i que des del passat 1 d'abril s'ha agreujat per la supresió de las guàrdies dels metges.

Abans de la integració al CAP de Calaf, Torà disposava de dos metges que donaven servei al municipi i altres propers de la Vall del Llobregós com Biosca i La Molsosa i també part del de Pinós, un territori amb poc més de 2.000 habitants però amb una superfí­cie de 220 km2.

Segons denuncien els membres de la Comissió Sanitària de Torà, amb la reforma sanitària duta a terme a primers d'abril el departament de Salut ha anul·lat les visites els caps de setmana i festius. Ara per ara, només compten amb una assistent sanitària per tota la població de Torà i dels voltants.La pèrdua de serveis també s'ha fet extensiva al transport sanitari donat que ara les ambulàncies han de venir des d'Igualada amb el corresponent augment de temps del viatge.

Els talls es van realitzar de forma intermitent en dues fases de mitja hora cadascuna per tal de no perjudicar els conductors que es van trobar atrapats a la carretera. Durant l'aturada es van repartir manifestos als ocupants dels vehicles per informar-los del motiu de la protesta. La situació va ser controlada pels Mossos d'Esquadra que hi van ser presents des de l'inici.

Foto Xavi Sunyer - Torà
Foto Xavi Sunyer
Foto Xavi Sunyer - Torà
Foto Xavi Sunyer


Font: Diverses Etiquetes: accions protesta retallades sanitàries torà

Lectures: 1310 Darrera: 15.07.2022

Ho vols compartir?


dissabte 13 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator