Societat dimarts, 22 de Octubre de 2019 Autor: AjTora

Jornada 'Fem un Coop de Territori!'


<< Tornar     

Jornades de presentació de Territori de Masies Coop i de diferents iniciatives d’Economia Social i Solidària amb qui compartim objectius

Jornada 'Fem un Coop de Territori!'
Jornada 'Fem un Coop de Territori!' Foto: Territori de Masies

Territori de Masies organitza una jornada que porta per títol “FEM UN COOP DE TERRITORI!” que compta amb un total de quatre presentacions pel territori amb l’objectiu de presentar la nova cooperativa acompanyats de diferents iniciatives d’Economia Social i Solidària amb qui es comparteix objectius.

TERRITORI DE MASIES COOP és una cooperativa rural sense ànim de lucre que reivindica i dinamitza el territori i la vida pagesa. La seva finalitat és contribuir a la sostenibilitat econòmica, social i ecològica del Baix Solsonès i l’entorn geogràfic proper.


Les presentacions es realitzaran durant l’última quinzena d’octubre a Torà, Solsona, El Miracle i Salo. A banda de presentar la nova cooperativa, també s’acompanyarà d’experiències vinculades al cooperativisme sobre producte de proximitat, energies renovables, telecomunicacions i serveis financers.

La primera sessió serà a Torà el proper dimarts 22 d’octubre a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament. En aquesta ocasió es parlarà de cooperatives agroalimentàries de proximitat acompanyats de Riuverd i la Formatgeria del Miracle. Riuverd és cooperativa que treballa per a la integració i formació sociolaboral de joves en risc d’exclusió social com a trànsit a l’ocupació ordinària. Desenvolupa diferents activitats econòmiques que van des de la producció de melmelades i salses a tasques de jardineria. La Formatgeria del Miracle és un projecte cooperatiu que elabora formatges artesans amb llet crua d’ovella, està situada a les antigues cuines del monestir del Santuari del Miracle.

El dimecres 23 d’octubre a les 7 de la tarda a Solsona, al Saló de les Homilies d’Organyà (Biblioteca Carles Morató) tindrà lloc la segona sessió dedicada a les energies renovables i cooperativisme. Som Energia, una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre ens presentarà el seu projecte. Es dedica a produir i comercialitzar energia d’origen renovable. Estan compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

La següent parada serà a la Sala Gran del Miracle, el dilluns 28 d’octubre també a les 7 de la tarda. En aquesta presentació comptarem amb Som Connexió per parlar de Telecomunicacions i cooperativisme. Som Connexió, és una cooperativa de telecomunicacions sense ànim de lucre que té per objectiu avançar cap a una sobirania d’infraestructures i serveis de telecomunicacions basant-se en principis ètics, socials i col·laboratius. Ofereix serveis de telefonia i internet.

Per finalitzar les jornades, l’última presentació serà a Salo el dimarts 29 d’octubre a les 7 de la tarda al Local Social del poble. En aquesta darrera presentació es parlarà de serveis financers i cooperativisme amb el suport de Coop57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que té com a objectiu principal, contribuir a la transformació social de la nostra economia i de la nostra societat. La seva funció principal és el finançament de projectes d'economia social i solidària a través de la intermediació financera.

A part d’aquestes presentacions, també es presentarà Territori de Masies Coop a l’àmbit geogràfic proper. És per això que es faran presentacions a Sant Llorenç de Morunys, Manresa i Calaf els dies 30, 31 i 25 d’octubre respectivament. Les presentacions en aquests indrets tindran el suport d’iniciatives que formen part de Territori com el Molí de Bonsfills, L’Arada Creativitat Social i el Restaurant del Miracle que explicaran el seu projecte i els motius pels quals formen part d’aquesta nova cooperativa.Etiquetes: jornada territori de masies torà

Ho vols compartir?