Societat dimecres, 10 de Juny de 2020 Autor: AjTora

Reobre la Llar d'Infants 'El Jardí'


<< Tornar     

El dimecres 3 de juny va reobrir l’escola Sant Gil

Reobre la Llar d'Infants 'El Jardí'
Reobre la Llar d'Infants 'El Jardí' Foto: AjTora

El dilluns 8 de juny l’Ajuntament de Torà va reobrir la Llar d'Infants 'El Jardí' amb dos espais separats de 4 + 4 infants que podrien arribar a un màxim de 5 + 5 i amb totes les mesures de seguretat implantades i només per a majors d'un any.

El Pla d'obertura de centres en fase 2 del Departament d'Educació, autoritza a les titularitats de cada llar, sigui pública o privada, la reobertura 'sempre que confirmi el compliment de les mesures de prevenció sanitàries i d'higiene'. A més, han d'adequar els espais i reorganitzar la llar per complir la ràtio establerta. En cas que amb aquestes condicions no es puguin atendre tots els alumnes que tenien matriculats abans del 12 de març, s'han de prioritzar els infants els progenitors dels quals hagin de treballar presencialment. La reobertura de les llars d'infants deixa fora als nens d'un any perquè 'és el grup de més vulnerabilitat degut a la immaduresa del seu sistema immunitari'.

El dimecres 3 de juny ja va reobrir l’escola de Sant Gil però amb pocs alumnes van assistir-hi 6 a infantil i 12 a primària i amb els serveis mínims de professorat. L'horari de l'escola és de les 9 del matí fins a la 13 del migdia i només s'hi fan classes de reforç amb preferència dels que cursen el darrer curs de primària. La majoria d'activitats es continuaran realitzant per via telemàtica fins a finals de juny, quan finalitzarà el curs.

L'activitat del centre es realitza amb múltiples mesures de seguretat, control de temperatures a l'interior del pati, l'ús obligat de mascaretes i l'aplicació de gel hidroalcohòlic a l'entrada de l'escola. També s'han habilitat dos accessos al centre.

Es tracta dels únics centres a la comarca de la Segarra que poden fer-ho, ja que Torà es troba a la regió sanitària de la Catalunya Central, que està a la fase dos de la desescalada.Etiquetes: epidèmia covid centres educatius torà

Ho vols compartir?