Societat dilluns 26 octubre 2020 Autor: procicat

Restriccions a la mobilitat nocturna per la Covid-19


<< Tornar     

Segons la resolució, d’aplicació a tot Catalunya, resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores.

Restriccions a la mobilitat nocturna per la Covid-19
Restriccions a la mobilitat nocturna per la Covid-19 Foto: procicat

El Comitè Tècnic del pla PROCICAT ha aprovat normes de confinament nocturn, que prohibeix la mobilitat entre les 22.00 hores i les 06.00h del matí amb la finalitat d’evitar activitats nocturnes d’alt risc, per contenir els brots de COVID-19.

Les excepcions que la resolució contempla, i que hauran de ser sempre justificades, són:

- Assistència sanitària d’urgència.
- Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili), així com per assistència veterinària urgent
- Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
- Desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
- Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
- Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
- Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
- Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores del matí), amb desplaçament individual proper al domicili.
- Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.
La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l’àmbit territorial de Catalunya estarà permesa sempre i quan tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, estarà sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

Pel que fa a l’horari màxim d’obertura al públic, els serveis, activitats recreatives i esportives, comerç minorista i de restauració serà a les 21.00 hores, tot i que la prestació de serveis de restauració a domicili serà a les 22 hores.

Finalment, les activitats culturals i espectacles públics podran finalitzar a les 22.00 hores i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22.00 i les 23.00 hores.

La limitació horària no afecta en cap cas als serveis essencials i d’urgència, com sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Segons la resolució, correspon als ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta Resolució. L'incompliment de les mesures serà objecte de règim sancionador d'acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'establia el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.Etiquetes: restriccions mobilitat nocturna coronavirus

Lectures: 22 Darrera: 27.06.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dimecres 29 juny 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator