Societat dimecres 28 octubre 2020 Autor: protecció civil

Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants


<< Tornar     

Principals recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i complint totes les mesures i restriccions per la COVID-19.

Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants
Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants Foto: protecció civil

Les recomanacions afecten, d’una banda la celebració de la Castanyada i Halloween sobretot la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts.

Obligacions i recomanacions en la celebració de la Castanyada i Halloween

- No es poden fer festes ni revetlles amb ball, ni botellades a la via pública.

- No es pot fer l’activitat de ‘truc o tracte’ en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.

- No es poden fer els passatges del terror esporàdics (si no és només amb els grups de màxim 6 persones).

- Es recomana la celebració de la festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones), i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Cal ventilar molt bé els espais de reunió.

- Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració.

- Per a l’elaboració dels panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta. No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa.

- Recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

- Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització i vigilància...).

Recomanacions i mesures de seguretat per als cementiris

- Aplicar un control de l’aforament respectant sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 m2. És adequat informar i senyalitzar aquest aforament.

- Establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible, utilitzant marques al terra, senyalització, tanques o cinta d’abalisament, i disposar d’agents de control d’aquestes mesures.

- Obligació de portar mascareta en tot moment. No es pot menjar ni beure dins els cementiris.

- Adoptar mesures de neteja i desinfecció periòdica adequades a la intensitat d’ús de les instal·lacions i al nombre d’usuaris, amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú.

- Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convinents.

- Els cementiris hauran de disposar de papereres, si és possible amb pedal i tapa, per dipositar-hi residus; així com dispensadors de gel hidroalcohòlic en llocs accessibles i visibles.

- En els cementiris grans, caldrà establir un aforament màxim de 2.000 persones alhora o bé establir sectors de com a màxim 2.000 persones.

- Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i limitar l’ús de bancs i seients. Es recomana també ampliar els horaris d‘obertura dels cementiris per distribuir l’afluència de visitants.Etiquetes: tots sants recomanacions protecció civil coronavirus

Lectures: 20 Darrera: 22.06.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte 2 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator