Societat dilluns, 21 de Desembre de 2020 Autor: Gencat

Noves mesures restrictives per a les festes de Nadal


<< Tornar     

S'aplicaran a partir de dilluns 21 de desembre i fins a l'11 de gener

Noves mesures restrictives per a les festes de Nadal
Noves mesures restrictives per a les festes de Nadal Foto: salutcat

S'han publicat al DOGC les noves mesures que s'aplicaran a partir de dilluns 21 de desembre i fins a l'11 de gener.
Aquestes són les principals novetats:

Mobilitat
Perímetre tancat a tot Catalunya, excepte per als desplaçaments justificats i visites al lloc de residència habitual de familiars o persones properes entre el 23 de desembre i el 6 de gener.

Dins del territori es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana, tot i que els membres d'una bombolla de convivència es poden establir (residència o allotjament) en una altra comarca.

La zona transfrontera entre Andorra i l’Alt Urgell s’assimila a una sola comarca i s'hi permeten els desplaçaments dels residents.

Activitat social i confinament nocturn durant els dies festius de Nadal
Les activitats socials es podran ampliar a un màxim de 10 persones, sempre i quan, com a molt coincideixin un màxim 2 bombolles de convivència. La resta de dies se segueix el límit de 6 persones.

El confinament nocturn es manté des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, llevat de la nit de Nadal i la nit de Cap d’any, que començarà a la 1h de la matinada i la nit de Reis, que començarà a les 23h.

Hostaleria i la restauració
Els bars i restaurants podran obrir al públic per servir esmorzars i dinars, i podran obrir en 2 franges horàries: de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h. Es podrá servir menjar per emportar fins a les 22h, al mateix establiment, i fins a les 23h, en el cas del servei a domicili.

Els que estiguin situats en centres comercials hauran de tancar.

Instal·lacions esportives interiors
Caldrà concertar cita prèvia, garantir una bona ventilació, fer les activitats grupals amb mascareta i mantenir els vestidors tancats, excepte per als usuaris de piscina.

Activitats tradicionals i de cultura populars de Nadal
Queden condicionades a evitar les aglomeracions i han de ser estàtiques. Només es podran fer les que siguin perimetrades, amb control d’accessos i amb cita prèvia. En els espais interiors, el públic hi ha d’assistir amb seient preassignat i romandre assegut durant tota l’activitat.


Adjunts:   Resum-noves-mesures-covid19-20201204-21-h_CAT.pdf  + info (enllaç extern)

Etiquetes: mesures festes nadal coronavirus
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?