Societat divendres, 21 de Maig de 2021 Autor: AjTora

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones crea la primera sèrie sobre pirates a les costes del Mediterrani


<< Tornar     

La torre de Vallferosa, el monestir de Cellers, el Museu del Pa i la masia de Morrocurt, alguns dels escenaris escollits

Climent (Fermí Fernàndez) i Josep (Àlex Casanovas) en una escena de Moros a la Costa
Climent (Fermí Fernàndez) i Josep (Àlex Casanovas) en una escena de Moros a la Costa Foto: Muchos Pájaros Producciones

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones ha produït l'episodi pilot de la primera sèrie basada en fets reals sobre la pirateria al Mediterrani al segle XVII, concretament a la costa del Maresme.

'Moros a la costa!' és una sèrie escrita i dirigida per l'actor Imanol García, que ens mostra al detall com eren els pirates en realitat. Com pensaven, com actuaven i sobretot com eren de temuts els seus saquejos a mariners i pobles, que patien constantment ràtzies, assassinats i violacions. El que va inspirar a escriure aquesta història és la coneguda festa major de Premià de Mar, on simulen any rere any, un atac pirata al poble.

Actors ben coneguts com a l'Àlex Casanovas o en Fermí Fernández es posen a la pell d'un pescador i un alcalde d'un poble costaner que pateix un d'aquests atacs. A la sèrie veurem conflictes d'interessos entre els habitants del poble, la manera que tenien de combatre els pirates per fer-los fora i com es vivia en aquella època, vital per entendre com podien sortir-se'n. Lluitar, obeir o morir.

Pobles com Montfalcó Murallat, Torà (Segarra), Vilassar de Mar i Premià de Mar (Maresme) són les localitzacions del primer episodi. La productora està molt agraïda de poder haver-hi treballat amb ells i sobretot pel suport i ajuda que els han donat.

Actualment és l'única sèrie de pirates basada en fets reals i creada per una productora del país. Això fa que li estigui buscant la millor sortida, estant en contacte amb plataformes, productores i canals de televisió, per poder mostrar al món com era realment la pirateria sense cap mena d'embut.

El diumenge 13 de juny a les 12.15h es farà una preestrena oficial al cinema l'Amistat de Premià de Mar, on hi haurà un aforament limitat obert al públic i sota demanda d’acreditacions a la productora (podeu demanar-la a imanol@muchospajaros.es), per tal de complir amb el protocol covid-19.

Rodatge de Moros a la Costa -
Rodatge de Moros a la Costa
Foto: Muchos Pájaros Producciones
El Museu del Pa de Torà, un dels escenaris de Moros a la Costa -
El Museu del Pa de Torà, un dels escenaris de Moros a la Costa
Foto: Muchos Pájaros Producciones


Etiquetes: sèries moros a la costa torà

Ho vols compartir?