Societat divendres 21 maig 2021 Autor: AjTora

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones crea la primera sèrie sobre pirates a les costes del Mediterrani


<< Tornar     

La torre de Vallferosa, el monestir de Cellers, el Museu del Pa i la masia de Morrocurt, alguns dels escenaris escollits

Climent (Fermí Fernàndez) i Josep (Àlex Casanovas) en una escena de Moros a la Costa
Climent (Fermí Fernàndez) i Josep (Àlex Casanovas) en una escena de Moros a la Costa Foto: Muchos Pájaros Producciones

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones ha produït l'episodi pilot de la primera sèrie basada en fets reals sobre la pirateria al Mediterrani al segle XVII, concretament a la costa del Maresme.

'Moros a la costa!' és una sèrie escrita i dirigida per l'actor Imanol García, que ens mostra al detall com eren els pirates en realitat. Com pensaven, com actuaven i sobretot com eren de temuts els seus saquejos a mariners i pobles, que patien constantment ràtzies, assassinats i violacions. El que va inspirar a escriure aquesta història és la coneguda festa major de Premià de Mar, on simulen any rere any, un atac pirata al poble.

Actors ben coneguts com a l'Àlex Casanovas o en Fermí Fernández es posen a la pell d'un pescador i un alcalde d'un poble costaner que pateix un d'aquests atacs. A la sèrie veurem conflictes d'interessos entre els habitants del poble, la manera que tenien de combatre els pirates per fer-los fora i com es vivia en aquella època, vital per entendre com podien sortir-se'n. Lluitar, obeir o morir.

Pobles com Montfalcó Murallat, Torà (Segarra), Vilassar de Mar i Premià de Mar (Maresme) són les localitzacions del primer episodi. La productora està molt agraïda de poder haver-hi treballat amb ells i sobretot pel suport i ajuda que els han donat.

Actualment és l'única sèrie de pirates basada en fets reals i creada per una productora del país. Això fa que li estigui buscant la millor sortida, estant en contacte amb plataformes, productores i canals de televisió, per poder mostrar al món com era realment la pirateria sense cap mena d'embut.

El diumenge 13 de juny a les 12.15h es farà una preestrena oficial al cinema l'Amistat de Premià de Mar, on hi haurà un aforament limitat obert al públic i sota demanda d’acreditacions a la productora (podeu demanar-la a imanol@muchospajaros.es), per tal de complir amb el protocol covid-19.

Rodatge de Moros a la Costa -
Rodatge de Moros a la Costa
Foto: Muchos Pájaros Producciones
El Museu del Pa de Torà, un dels escenaris de Moros a la Costa -
El Museu del Pa de Torà, un dels escenaris de Moros a la Costa
Foto: Muchos Pájaros Producciones


Etiquetes: sèries moros a la costa torà

Lectures: 33 Darrera: 13.05.2022

Ho vols compartir?


dimecres 29 juny 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator