Societat dilluns 7 juny 2021

Mesures contra la covid a partir del 7 de juny


<< Tornar     

Es permet l’organització de festes majors i revetlles. La limitació de les trobades socials s'amplia a 10 persones i la restauració podrà obrir fins la 1 de la matinada

Mesures contra la covid a partir del 7 de juny
Mesures contra la covid a partir del 7 de juny Foto: Canal Salut

El Procicat també ha aprovat que, des de dilluns 7 de juny, s’hi sumi també la possibilitat de celebrar revetlles i festes majors a Catalunya, fins ara suspeses per risc d’aglomeracions.

El 4 de juny ja van entrar en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Malgrat la progressió del procés de vacunació, els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir restriccions en diferents àmbits de la vida social i laboral. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Activitats socials

Limitació és de 10 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Festes majors i revetlles

El Procicat ha decidit permetre l’organització de festes majors a Catalunya i revetlles, és a dir, activitats que fins ara estaven suspeses pel risc d’aglomeracions. Així doncs, a totes les festes populars es podran tornar a fer activitats sempre que “s’ajustin als àmbits previstos, i hauran de fer-se amb les condicions previstes”.

Restauració

Terrasses: obertes de 06:00 h a 01:00 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Interiors: oberts de 06:00 h a 01:00 h amb el 50% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres en qualsevol cas.

Activitats culturals

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 70% de l’aforament.

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si s’estableixen fluxos d’accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

En les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer aquelles activitats que s’ajustin als àmbits previstos.

Activitats recreatives

Equipaments cívics: permeses activitats amb un màxim del 70% de l’aforament autoritzat si s’acredita que els espais i locals compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.

Oberts:

Activitats relacionades amb el joc: 70% d’aforament amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions).
Fires i parcs d’atraccions: represa d’activitat amb un aforament màxim del 50% sobre la superfície autoritzada.
Parcs infantils amb un aforament del 50%.
Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 50% amb restauració.Font: catsalut   + info (enllaç extern)

Etiquetes: mesures coronavirus

Lectures: 28 Darrera: 22.06.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dijous 7 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator