Societat dijous, 29 de Octubre de 2009 Autor: Marta Serret

El Consell Comarcal de la Segarra imposa 32 sancions per no separar bé la brossa


<< Tornar     

El Consell Comarcal de la Segarra sanciona des de 2006 els establiments comercials i els particulars que no llencen correctament la brossa, bàsicament per no fer com cal la separació de residus.

Des de llavors ha imposat ja 63 multes, la majoria aquest any i l'anterior, quan se n'han posat 32 i 26, respectivament. El 2006 només n'hi va haver dos, i tres el 2007, perquè llavors encara s'avisava reiterades vegades els infractors abans de multar-los.

Segons dades facilitades per l'ens comarcal, la majoria d'infractors són veïns a tall particular, mentre que els comerços i establiments que generen grans quantitats de residus només han suposat set del total de 63 denúncies fetes pels tècnics.

Per detectar les infraccions es fa una inspecció nocturna cada mes a les poblacions on hi ha el servei de recollida porta a porta, que són les que superen els 800 habitants, és a dir, Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet.

Aquests dies, un tècnic del Consell i agents de la Policia Local analitzen les bosses que han deixat els particulars i, si detecten que no s'ha fet bé la separació, l'avisen. En el cas que aquests errors es reiterin, s'acaba multant.

Conscient que el servei de recollida porta a porta és una de les claus que permet a la Segarra tenir un dels millors í­ndex de reciclatge de Catalunya, el Consell impulsa periòdicament campanyes d'informació i sensibilització a la població.Font: bondia.cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: sancions recollida porta a porta consell comarcal segarra

Ho vols compartir?