Societat dilluns, 25 de Octubre de 2021 Autor: AjTora

Alerta d'estafa en relació a una carta de la Seguridad Social


<< Tornar     
Alerta d'estafa en relació a una carta de la Seguridad Social
Alerta d'estafa en relació a una carta de la Seguridad Social Foto: mossos d'esquadra

Els Mossos d'Esquadra alerten que els darrers dies s’estan localitzant a les bústies físiques dels domicilis de gent gran d’arreu del territori una carta que es fa passar per la Seguridad Social. Es tracta d’un cas de phishing aplicat a un format físic.

La carta inclou el logo de la Tesorería General per tal de donar aparença lícita als seus destinataris, però no inclou telèfon ni adreça física de contacte, a banda d’un correu electrònic que no té domini del Ministerio, sinó Outlook. Però aquests aspectes no són perceptibles per a algunes persones .

La missiva sol·licita les dades bancàries als destinataris amb el pretext d’una pèrdua d’informació derivada d’un atac informàtic. També informa sobre un increment considerable de prestacions, jubilacions per tal de captar l’interès de les persones destinatàries de les mateixes.

És per aquest motiu que, des de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra els recomanem:
- Verificar la procedència de la carta i les dades que ens sol·licita.
- Observar el document amb deteniment: la capçalera hauria d’incloure una adreça física i un telèfon de contacte, el domini del email.
- Llegir el document cercant possibles faltes ortogràfiques o incoherències.

Si sou víctimes d'un delicte, aviseu immediatament els Mossos d'Esquadra al telèfon 112.Etiquetes: alerta estafa seguretat social mossos d'esquadra

Ho vols compartir?