Societat divendres, 28 de Gener de 2022 Autor: somsegarra

S'aixequen la majoria de restriccions per la Covid-19


<< Tornar     

Continua el tancament dels locals d’oci nocturn

S'aixequen la majoria de restriccions per la Covid-19
S'aixequen la majoria de restriccions per la Covid-19 Foto: salutcat

La matinada de dijous a divendres han deixat d'estar vigents bona part de les restriccions contra la covid-19, concretament, la limitació de reunions a un màxim de 10 persones i les restriccions en els aforaments al sector de la restauració, la cultura i els gimnasos, que passaran a ser del 100%. Tampoc és necessari el passaport Covid per entrar a bars, restaurants o gimnasos.

S'insisteix, però, en fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Les restriccions i mesures eren vigents des dels dies previs a Nadal i el 20 de gener el govern català ja va aixecar el toc de queda a Catalunya, després de la millora de les dades i la vacunació de la tercera dosi.

Continua tancat el lleure nocturn


El govern manté tancades les discoteques i els bars musicals. Si bé el govern no concreta quan es reobriran, la portaveu Patrícia Plaja ha dit que la voluntat és que no estiguin tancades ni un dia més d’allò que sigui estrictament necessari. En aquest sentit, preveu que es reobrin en les pròximes setmanes.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat un cop més al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es pugui reobrir de forma immediata el lleure nocturn.

Més de 25.500 defuncions des de l’inici de la pandèmia a Catalunya


Si desglossem el total de 25.562 defuncions des de l’inici de la pandèmia, es confirma que 16.164 s’han produït en hospitals i centres sociosanitaris (63 %); 4.688, en residències de gent gran (18 %); 1.315, en domicilis (5 %) i la resta són casos no classificables per manca d’informació (13 %). Sobre aquests últims casos, que s’han enfilat fins als 3.395, Salut va assegurar que treballaria per reduir-ne el nombre, ja que es tracta de defuncions que s’acaben reclassificant posteriorment i això pot esbiaixar el significat de les dades i l’evolució.Etiquetes: restriccions coronavirus
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?